Po vynájdení prvého sporáka v roku 1800 sa však aj naďalej varilo v peciach na drevo, na petrolejových a neskôr na elektrických varičoch. V roku 1833 však Jordan Mott vymyslel rúru na pečenie, ktorá využívala teplo zo spaľovania uhlia a nazval ju baseburner. Bola vyrobená z liatiny, mala valcovitý tvar a otvor v jej hornej časti bol uzavretý železným kruhom. Dnešné rúry však vyzerajú oveľa krajšie a poskytujú oveľa viac vymožeností. Pred jej zakúpením, dbajte však najmä na veľkosť, umiestnenie, spotrebu energie, hlučnosť a na jej funkcie. Dnes už totiž môžete zohnať rúru, ktorá rozmrazuje, griluje, teplovzdušne pripravuje jedlá, ba dokonca sa aj samočistí.
Mini rúra Rommeslbacher BG1055 / E Z nerezovej ocele Objem 18 l, pre plechy až do 25 cm O Nerezovej ocele vykurovacie prvky, krátky predohrev Teplota plynule nastaviteľná od 80 ° C do 230 ° C, Horné a dolné teplo, možno aj samostatne s konvekciou a samostatným rozmrazovanie 60 minút časovač s plynulým ...