Po vynájdení prvého sporáka v roku 1800 sa však aj naďalej varilo v peciach na drevo, na petrolejových a neskôr na elektrických varičoch. V roku 1833 však Jordan Mott vymyslel rúru na pečenie, ktorá využívala teplo zo spaľovania uhlia a nazval ju baseburner. Bola vyrobená z liatiny, mala valcovitý tvar a otvor v jej hornej časti bol uzavretý železným kruhom. Dnešné rúry však vyzerajú oveľa krajšie a poskytujú oveľa viac vymožeností. Pred jej zakúpením, dbajte však najmä na veľkosť, umiestnenie, spotrebu energie, hlučnosť a na jej funkcie. Dnes už totiž môžete zohnať rúru, ktorá rozmrazuje, griluje, teplovzdušne pripravuje jedlá, ba dokonca sa aj samočistí.
Všestranná teplovzdušná fritéza pre nízkotučnú diétu. Chutný prípravok s až o 80 % nižším obsahom tuku. Nízka tvorba dymu a zápachu. Je podstatne zdravšia, pretože potraviny pripravené horúcim vzduchom obsahujú viac vitamínov a živín. Vonkajšia časť a veko z nehrdzavejúcej ocele. 9 automatických programov ...