Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Druh sortimentu : Kniha, Zima, , Rok vydania : 2017,
Kniha - Radmila Zrůstková, 104 strán, česká, pevná bez lesklého krytu Voda je fenomén, vďaka ktorému môže na Zemi existovať život. Táto výpravná kniha prináša inšpirácie, ako z nej vytvoriť jednoduché domáce nápoje pre zdravie. Nájdete tu rad spôsobov, ako spojiť lahodnú chuť ovocia, bylín, plodov a ...
Kuchárka "BioAbecedář Hanky Zemanovej" ponúka okrem iného odpovede na nasledujúce otázky: aký je rozdiel medzi celozrnným a viaczŕnnym pečivom? prečo je biokura drahšie? A je naozaj aj lepšie? aké sladkosti sú pre deti najvhodnejšie? ako rozpoznať a nakúpiť najkvalitnejšie mlieko, mäso? jesť, či nejesť ...
Kniha - autor Klára Procházková, 128 s., česky, pevná bez lesklého krytu Kuchárka Varenie hravo v období sviatkov je inšpirovaná sviatky od jesene do jari. Všetky recepty sú doplnené farebnými fotografiami a sú zoradené podľa sviatku, ku ktorému sa viažu - Dušičky, svätý Martin, advent, Vianoce, Silvester ...
Domáce sušenie potravín je jednoduchý spôsob, ako si pripraviť zdravé a chutné jedlá a ako ich zachovať v čo najlepšom stave. Kniha Domáce sušenie obsahuje: inšpiratívne recepty na sušené lahôdky, ktoré si obľúbia vaši priatelia aj rodina; praktické návody na prípravu jedál, skladovanie a využitie toho ...
Variť či nevariť ? Ak odpoviete si nevariť, potom by vám táto kuchárka mohla byť dobrým sprievodcom, ako na to. Ak odpoviete si variť, potom by sa vám mohla tiež hodiť, a to nielen vtedy, keď nechcete zapínať sporák, ale aj vtedy, ak chcete svoju existujúcu stravu obohatiť o výhody čerstvé, nevarené ...
155 rychlých a snadných receptů pro všechny, kdo ještě nevečeřeliNejčastější otázka, která zaznívá v českých domácnostech, je: Co bude dnes k večeři? Vlastně přesněji: Co bude dnes k večeři, aby to bylo rychlé, levné a zdravé?Večeře u Florentýny je kuchařka, která vám na tuhle otázku odpoví. Ne jednou, ...
Druh sortimentu : Kniha, Recepty od babičky 1 Chutné krémeše, , Rok vydania : 2016,
Druh sortimentu : Kniha, Recepty od babičky 7 Tvarohové zákusky a dezerty,, Rok vydania : 2016,.
Kniha – 32 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá. Recepty od babičky s fotopostupem.
Správna oslava sa neobíde bez torty. Tá však nemusí byť tučná, chemická či presladená, lebo piecť sa dá aj zdravo. Ale bude to aj chutné? Ako sa robí raw čokoládová torta? A čím môžeme nahradiť cukor, lepok alebo smotanu? V tejto kuchárke nájdete nielen množstvo inšpiratívnych receptov na sladkosti, ...
Kniha - autor Klára Trnková, 72 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá.V poslední době slýcháme často katastrofické zprávy z různých oblastí našeho života a prodíráme se různými zákazy a příkazy, které se většinou zdají být nesmyslné. Jsou to často jen alibistické nekoncepční úlitby ekologii, které vypadají ...
Polévka je odpradávna neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Kdysi dokonce bývala hlavním jídlem spolu s nezbytným doplňkem v podobě krajíce chleba jak pro venkovské, tak městské strávníky. Ostatně na této skutečnosti se zakládá i zlidovělé rčení "polévka je grunt a maso je špunt". A nejspíš i z ...
Kniha - autor Pavla Momčilová; Olga Mengerová, 88 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Zošity zdravej výživy sú kuchárky, ktoré obsahujú viac ako 100 receptov na prípravu chutných pokrmov podľa moderných zásad zdravej výživy. Podľa našich receptov sa vám bude varenie i pečenie dariť - a čo viac ...
Les meilleures recettes de la cuisine tcheque traditionnelle. Les Tcheques ont toujours aimé manger et faire bonne chere. Les femmes tcheques sont reconnues comme d’excellentes cuisinieres sans doute aussi parce que leur savoir-faire trouve sa source dans les recettes traditionnelles, les ingrédients ...
Kniha - autor Udo Pollmer, 272 strán, česky, brožovaná bez krytu matraca Kniha popisuje nové zázračné prostriedky pekárov, umenie kuchárov z prášku, triky vinárov. Obsahuje podrobný lexikón, prvýkrát v takej forme, ktorý prezentuje moderný ingrediencie a upozorňuje na možné riziká ich vedľajších účinkov. ...
1983. < p> Veprove, hovezi, jehneci, drubezi nebo zverina – ze vsech techto druhu masa lze diky vhodnym receptum pripravit domaci trvanlive pochoutky. Autor teto knihy, zkuseny amatersky reznik, ukazuje, jak se ma maso spravne nasolit, susit, udit a va
Kniha - 160 strán, český, pevný bez matného krytu.Štvrtá z radu kuchárok z Edícia Apetit Šaláty vám ponúkne 150 receptov. Vyskúšajte skvelé kombinácia s ovocím, syrom, mäsom, strukovinami alebo cestovinami. Kuchárka Šaláty vám servíruje šaláty ľahké letné, zimné teplé, aj výdatné a pritom zdravé. Staňte ...
V tejto praktickej knihe sú popísané účinky a dôležité látky čerstvých ovocných a zeleninových štiav.Dozviete sa, prečo je pitie čerstvých štiav pre naše zdravie mimoriadne významné a aký je rozdiel medzi šťavou a celými plodmi.Hlavnú časť publikácie tvorí popis štiav z jednotlivých druhov ovocia a zeleniny ...
Kniha - autorka Hana Sedláčková, 192 strán, česká, pevná bez lesklého krytu Drůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové ...