Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Originálne vydanie Svetového atlasu vína vyšlo prvý raz v roku 1971. Od tých čias bola táto encyklopédia o víne preložená do 14 jazykov a predalo sa z nej 4 milióny výtlačkov. V prvých rokoch nového tisícročia nastali vo svete vína výrazné zmeny. Medzi dôležitých producentov sa zaradila Austrália, aj ...
Svetová zdravotnícka organizácia (SZO) si dlhodobo uvedomuje potrebu.vypracovania vzdelávacích materiálov pre výrobcov potravín, ich.distribútorov a všetkých, ktorí prichádzajú do kontaktu s potravinami.a pri nedodržaní správnych zásad môžu nepriaznivo ovplyvniť epidemiologickú.situáciu vo výskyte alimentárnych ...
Anotácia Z obsahu: Avokádová nátierka Tuniaková nátierka Baklažánová nátierka Trojfarebné chuťovky Tatársky biftek s hriankami Cesnakovo-pečeňová nátierka a iné.
Lenka Žák – Biolenka se zabývá vědomým vařením a čtenářům své první knihy dokázala, že se dají šetřit peníze, zdraví i příroda maximálním využitím navařených surovin. V nové kuchařce Pečeme z kvásku, která navazuje na předchozí bestseller, vás naučí péct kváskové pečivo v troubě, na páře i na ohni. Najdete ...
Obsah: Gaštanový krémeš Krémeš Salajkové rezy Snehové rezy Farebné rezy Slávnostné rezy Televízne rezy Orechovo-višňový zázrak Kakaové medové žerbó Budínske rezy Rezy Plameniak Sárin medovník Opitý Izidor Tvarohový krémeš Hnedobiely krémeš.
Z obsahu Bagel Bavorské žemle Croissant Briošky Taštičky plnené čokoládovým krémom Vankúšiky plnené slivkovým lekvárom Pizzové slimáčiky Mramorové bábovky Tvarohové koláčiky a iné. Slovenský text.
Je umením vedieť stolovať? Podľa nás áno, nemusíme mať naň však zvláštne predpoklady. Stolovanie je logické. To zvykneme hovorievať aj na našich školeniach etikety. Prečo je logické? Platia tu pevné pravidlá, ktoré vychádzajú z fyzických predpokladov/daností človeka. Táto kniha o stolovaní má za cieľ ...
Čokoládový chlieb so sušenými višňami Banánový srnčí chrbát s orieškami a hrozienkami Koláč so sušenými marhuľami a s kešu orieškami Hrnčekový ovocný koláč Hrnčekový makový koláč Orechový hrnčekový koláč Pikantné celozrnné koláčiky Orieškovo-čokoládová bábovka Škoricové slimáky Kysnutý morušový koláč ...
Z obsahu: Cestoviny so smotanovo-kuracím ragú Kuracie prsia plnené pórom a bryndzou Hráškovo-hubové kuracie ragú Smotanová kuracia torta Kuracie prsia s ovocím Vyprážané kuracie prsia iným spôsobom Hydinové guľky s kôprovou omáčkou Kuracie prsia s karfiolom (brokolicou) Kuracie prsia v citrónovej omáčke ...
Z obsahu: Pšeno s kapustou a krkovičkou Plnené bravčové karé s jablkami a kapustou Kapustové palacinky Maďarská "lucskos" kapustnica Zabíjačková kapusta Bažant na kapuste Kapustové fliačky Kuracie prsia na kelovom lôžku Kelová polievka a iné. Slovenský text.
Kniha obsahuje autorizované receptúry spracované v súlade zo zásadami správnej výrobnej praxe, ktoré predpisuje Potravinový kódex Slovenskej republiky. Receptúry sú prispôsobené na použitie v domácnostiach, a to tak, že surovinové zloženie je upravené pre štyri a desať porcií, čím sa pri ich použití ...
Jídlo je pro mnohé z nás potěšením a požitkem, jež patří neodmyslitelněk životu. Jsou však i tací, pro něž je jídlo problémem, ba téměř utrpením. Jejich zažívání není v pořádku, nesnesou běžnou stravu, musejí držet dietu. Mezi takové patří lidé postižení celiakií, tj. nesnášenlivostí vůči lepku, popřípadě ...
Dvojica autorov Zdenka Horecká (recepty) a Vladimír Horecký (fotografie) predstavuje osobitý fenomén v tvorbe kuchárskych kníh na Slovensku. Ich kuchárska kariéra odštartovala v roku 1995, keď začali spolupracovať s časopisom Život, čoho výsledkom bola séria mimoriadne obľúbených Receptov zo Života. ...
Naučte sa s touto osviežujúcou lifestylovou kuchárkou jesť zásaditým spôsobom. Ponúka vám recepty, nad ktorými sa zbiehajú sliny. V zbierke viac než 100 receptov sa prejavuje tvorivé nadanie gurmánskej vegetariánskej šéfkuchárky Natashy Corretovej a skúsenosť poprednej odborníčky na výživu Vicky Edgsonovej. ...
Nahliadnite s nami do zákulisia Giraffe Bakery a spoznajte jej príbeh od úplnych začiatkov až do Novej Cvernovky. Nájdete tu recepty na kapkejky, makrónky, čízkejky, raňajky, vegánske koláče, osvedčené klasiky aj vianočné pečivo. Špeciálna kapitola venovaná mamine vás zavedie možno aj do vášho detstva. ...
Táto kniha ponúka 25 receptov bezmliečnych a bezlepkových polievok. Obľúbené horúce polievky (gulášová, hrachová, šošovicová, rybacia.), voňavé a číre vývary (kuracia, vietnamská, zeleninová, hovädzí vývar.), zdravé polievky na zahriatie žalúdka (cícerová, cesnaková, tekvicová, brokolicová, paradajková.) ...
Druh sortimentu : Kniha, Cook anime, Autoři : Diana Aultová, Rok vydania : 2021,.