Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Zemiaky patria k najrozšírenejším druhom potravín a pri varení by nemali chýbať v žiadnej kuchyni. Môžeme ich variť, opekať, smažiť, piecť. Výborné sú v polievkach, šalátoch, predjedlách, ako príloha k hlavnému jedlu, ale i samostatne. Exkluzívne viazaná kuchárska kniha Zemiaky prináša tradičné aj nové ...
Kniha ponúka recepty na tradičné, ale aj iné recepty, ktoré sa postupne udomácniliv našej kuchyni. Nájdete v nej recepty na klasické kapustové, mäsové, ale aj pôstne polievky, šaláty, predjedlá a chuťovky, jedlá z mäsa, z hydiny, rýb a zveriny, bez-mäsité jedlá, ale aj drobné vianočné pečivo, koláče, ...
100-stranová publikácia plná nápaditých zdravých receptov a zaujímavého čítania. * Dopriať si koláčiky a nemať pri tom výčitky svedomia? So zdravými koláčikmi upečenými podľa našich receptov žiadny problém! A pritom chutia vynikajúco! * Dozviete sa o u nás neznámych a pri tom veľmi výživných a chutných ...
V knihe nájdete podrobnú charakteristiku dvadsiatich dvoch obľúbených druhov jedlých húb a zrozumiteľné informácie o tom, ako ich zbierať a ako s nimi ďalej pracovať. Súčasťou publikácie je aj niekoľko desiatok výborných receptov na chutné jedlá, v ktorých hlavnú rolu zohrávajú huby. Huby dusené i zapekané, ...
Nie je snáď bohatšej a výživnejšej kuchyne ako tej slovenskej. Počas dlhých rokov dokázala poskytovať našim predkom všetky látky potrebné pre zdravé fungovanie tela i duše. A pritom na to stačilo využívať v prevažnej miere len kvalitné miestne suroviny.Aby sa nezabudlo na naše tradičné chutné slovenské ...
Cestoviny od špagiet s paradajkovou omáčkou po lahodné zapekané cannelloni či gnocchi s rukolovým pestom lámu všetky svetové rekordy v chuti a kreativite a stali sa súčasťou životného štýlu ďaleko za hranicami Talianska. Publikácia ponúka zaujímavosti z histórie vzniku cestovín i poznatky o regionálnych ...
Kuchárska kniha na víkend poteší všetkých, ktorí radi trávia voľné chvíle na chate, chalupe alebo v záhrade. Je to miesto rodinných stretnutí či posedení s priateľmi, ku ktorým často patrí aj príprava dobrého jedla. Chaty, chalupy, ale aj záhradné domčeky sú už v súčasnosti vybavené tak, že sa využívajú ...
Pokiaľ vyhľadávate netradičné recepty, chute a vône a baví vás zbierať pestrofarebné kvety, potom Kvetinová kuchárka vám určite urobí radosť. Nie je to totiž len tak hocijaká kuchárka. Je to Kvetinová kuchárka, v ktorej autorka Jana Vlková spája jej dve vášne: zbieranie kvetov a bylín a varenie. Vďaka ...
Chilli papričky se v současné době setkávají se stále vyšší popularitou, a to hlavně díky svému pozitivnímu vlivu na lidské zdraví. Kuchařka obsahuje originální recepty nejen na domácí chilli omáčky a pasty, ochucené oleje a džemy či marmelády, ale i na pokrmy od polévek přes masitá jídla až k dezertům. ...
Neodolateľné minikoláčiky na oslavy, drobné zákusky vhodné aj ako darčeky, bleskovo hotové dezerty – sladké pochúťky, ktoré potešia všetky maškrtné jazýčky. Pripravte si malé, dokonale tvarované sladkosti podľa našich receptov na cupcaky, minikoláčiky, makrónky či guľky na paličke. Podrobné návody vám ...
Na rozdiel od väčšiny kuchárskych kníh, kde sú suroviny na prípravu jedál určené pre štyri a viac osôb, v tejto knihe skúsení autori upravili množstvá surovín pre dve osoby. Nájdete v nej 300 osvedčených receptov na nátierky a šaláty, polievky, hlavné jedlá z mäsa, rýb, zeleniny, zemiakov a ryže, ale ...
Odhaľte silu zŕn vďaka 150 receptom na svieže a originálne jedlá. Všestranne použiteľné zrná sa ako potrava využívali už pred tisíckami rokov. Dnes ich objavujeme znovu ako malé klenoty s výnimočnou nutričnou hodnotu, bohaté na bielkoviny a vitamíny. V knihe Zrno v hlavnej úlohe nájdete všetko, čo potrebujete ...
2010. Ovoce a zelenina dnes neodmyslitelne patri do zdrave mezinarodni kuchyne. V teto rozsahle encyklopedicke prirucce najdete dulezite informace o cele rade nejruznejsich druhu ovoce a zeleniny: o jejich rozsireni, zpusobu pestovani, vyuziti v kuchyni a
1988. < p> Pocet lidi odkazanych na bezlepkovou dietu stale roste. I kdyz se proti minulosti temer zazracne rozvinula nabidka bezlepkovych potravin, presto vyzaduje i dnes tato dieta znacnou napaditost a vynalezavost.< br /> Alena Balakova zurocila ve s
Druh sortimentu : Kniha, MasterChef Česko 2019,, Rok vydania : 2019,.
Zákusky a koláčiky sestry Anastázie sa dajú pripraviť bez ťažkostí. Stačí, ak sa budete pridržať rád autorky aj u nás už dobre známych kuchárskych betsellerov. Medzi stovkou nových receptov nájdete znamenité tradičné zákusky ako aj cukrovinky na špeciálne príležitosti. "Dúfam, že podobne ako moje predchádzajúce ...
Když nastane sezona chřestu, dýní, cuket… Vařte snadno, rychle, úsporně a jinak z obyčejných surovin! Pavlína, kuchařka s velkou fantazií, kombinovala, zkoušela a připravila více než 100 jednoduchých receptů. Některé jsou klasická jídla v její vlastní úpravě, jiné jsou z rodinných archivů a velkou inspiraci ...
2014. Urcite potesi vase pratele a zname, kdyz je pri sve navsteve obdarujete vlastnorucne udelanou dobrotou, kterou navic hezky a originalne zabalite. Spoustu sikovnych napadu najdete v teto bohate ilustrovane knize s podrobnymi navody. Urcite se na vas
S pomocí těchto receptů vykouzlíte ve vaší kuchyní opravdové zázraky. Vždyť zahrada a příroda vůbec jsou zdrojem nevyčerpatelného množství skvělých přísad, kterými můžete naplnit svou spižírnu přímo k prasknutí. Celá vaše rodina z ní může čerpat po celý rok podle potřeby a chuti, ať už sáhnete po ovocné ...