Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Autor publikácie Ing. Karol Herian, CSc. skromne uvádza, že zmyslom tejto publikácie je jednoduchým spôsobom poukázať na možnosti spracovania mlieka v malovýrobných podmienkach na dobré, kvalitné a zdravotne bezpečné syry. Je akýmsi návodom a základnou informáciou o výrobe syrov pre výrobcov syrov a ...
Víte, kam dát na talíř maso a kam přílohu? Umíte moderně servírovat jídlo? Kniha nabízí přehled téměř 80 technik krok za krokem, seznam surovin i potřebného vybavení. Najdete zde praktické tipy, jak vybrat nádobí, prostřít stůl a najít zajímavou a es tetickou úpravu talíře tak, abyste ohromili hosty. ...
Bezlepkové pečenie – jednoduché a rýchle Chcete alebo musíte piecť bez lepku a potrebujete inšpiráciu? V tejto knihe nájdete všetko, čo hľadáte: ovocné a krémové torty, detské narodeninové torty s motívmi, koláče na plech, zeleninové koláče, muffiny, pečené lízanky, sladké drobnosti a iné dobroty. S ...
Vianoce sú právom považované za najkrajšie sviatky v roku. Väčšina z nás si ich spája so sviatočnými chvíľami, strávenými v kruhu rodiny a s vôňou, ktorá sa šíri z typických Vianočných dobrôt. Už naše babičky vedeli, že jedlo rodinu stmeľuje a nastoľuje v nej harmóniu. Preto sme podľa ich receptov pre ...
Ako pripraviť jedlo pre rodinu, keď v peňaženke zostalo len pár centov? Možno to nebude také zlé. Lacných pokrmov je veľké množstvo a netreba si myslieť, že takéto jedlá sú o niečo ochudobnené a nudné. Naopak, aj najjednoduchšie jedlo môže získať prívlastok nezabudnuteľnej chuti. Stačí poznať tie správne ...
Knihu Mleté maso (autor neuvedený) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
.p.Autor populárnych kuchárskych kníh David Joachim predstavuje netradičnú kolekciu jedál založených na vynikajúcich hotových omáčkach. Dozviete sa, ako si poľahky pripraviť lahodné omáčky z rajčín, omáčku alfredo, bazalkové pesto a omáčku so syrom čedar, a zistíte, že rozhodne nepatria iba na cestoviny, ...
Sen se stává skutečností – bez těstovin už ani ránu! Nad 50 novými recepty k omáčkám na těstoviny zaplesá srdce každého milovníka italské "pasty". Najdete tu rychlé salsy a pesta i pomalu dušené omáčky, italskou klasiku i nové kreace s akcenty cizích kuchyní. Těstoviny a omáčky – pro talíř plný štěstí ...
Kváskový chlieb je príručka pre tých, ktorí sa chcú naučiť pracovať s kváskom, prípadne zdokonaliť svoje pekárske zručnosti v príprave ražného, pšeničného, ochuteného či sladkého chleba. Prináša výber obľúbených i nových nápaditých receptov, zoznam potrebných pomôcok a surovín, ako aj informácie o prínose ...
Kniha predstavuje dobrého sprievodcu prípravou jednoduchých a vyskúšaných receptov na drobné zákusky, perníčky, rezy, torty, ale tiež buchty, bábovky, koláče a niekoľko slaných dobrôt. Nájdete tu pečivo s jednoduchou a rýchlou prípravou, napr. liate koláče na plech, ale i niekoľko výnimočných sviatočných ...
Knihu Udíme ryby s Milošem Štěpničkou (Miloš Štěpnička) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Publikácia vznikla s prispením desiatok českých aj zahraničných odborníkov a ponúka prehľad českých aj zahraničných odrôd. kategórií vín. vinársky zemepis. informácie o vadách a vlastnostiach vín a množstvo iných zaujímavostí.
Autorovým receptem na bohatství jsou slané i sladké taštičky: z listového, nudlového, bramborového či tvarohového těsta. Chutnají báječně, jsou originálním pohoštěním na party stejně jako neobvyklou večeří. Dijonské taštičky s masem, gruzínské pirohy, kreplach, moskevské pelmeně, řecké manti, provensálské ...
Kto by aspoň na chvíľu nezatúžil mať vo svojej kuchyni špičkového šéfkuchára s dobrými nápadmi a profesionálnymi fintami?! Vďaka novej knihe Vojta Artza sa to môže splniť práve vám! S radami jedného z najpopulárnejších slovenských šéfkuchárov hravo zvládnete všetky recepty, naučíte sa variť po novom ...
Veľká domáca cukrárka od profesionálnej cukrárky Pavlíny Berzsiovej sa stane vašou priateľkou a spoločníčkou pri experimentovaní v kuchyni. Autorka, "Sladká" viceprezidentka Asociácie kuchárov a cukrárov Českej republiky, vás naučí pripravovať múčniky z rôznych druhov cesta. Ak sa budete riadiť jej radami, ...
Veľká obrazová kuchárka - RYBY - ponúka recepty na prípravu vynikajúcich polievok a predjedál, chutných šalátov a hlavných jedál zo sladkovodných, ako aj morských rýb. Táto kuchárska kniha je vlastne pokračovaním úspešného titulu Vydavateľstva Neografie v Martine, ktorej dosiaľ vyšlo niekoľko stotisíc ...
Slovensko oplýva nielen prírodnými krásami, ale tiež rozmanitými chuťami a vôňami jedál, ktoré sa tu varia a pečú po celé generácie. V tejto jedinečnej kuchárskej knihe nájdete vďaka autorovej obetavej zberateľskej záľube veľké množstvo receptov našich prastarých mám a babičiek. Každodenné jedlo pripravovali ...
Mak je tradičná slovenská plodina. Československo až do druhej svetovej vojny patrilo k jeho najväčším vývozcom. V súčasnosti už jeho pestovanie nie je také rozšírené, ale mak zostal obľúbenou súčasťou nášho jedálneho lístka. Dnes sa na Slovensku pestujú štyri potravinárske odrody maku: modrá, sivá, ...