Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Novinka z edície Apetit obsahuje 200 tých najlepších receptov na nátierky a domáce pečivo.
Ferrandi, the French School of Culinary Arts in Paris--dubbed "the Harvard of gastronomy" by Le Monde newspaper---is the ultimate pastry-making reference. From flaky croissants to paper-thin mille-feuille, and from the chestnut cream-filled Paris-Brest to festive yule logs, this comprehensive book leads ...
This is a welcome, essential guide that succeeds in transporting our understanding of Champagne into the 21st century. -Eric Asimov, New York Times I'm in awe of what Peter Liem has put together in h
Polévky pro každý den a pro každou příležitost. Kuchařka obsahuje pestrý výběr polévek masových, zeleninových, houbových, luštěninových, sýrových aj. ze snadno dostupných surovin. U každého receptu je navíc uvedeno několik variant a můžete si tak uvařit polévku pokaždé jinak, podle své chuti i podle ...
Internationally acclaimed star chef Rodolfo Guzmán of Boragó introduces the exciting world of high-end Chilean gastronomy. "It isn''t every day that a resta….
Matty Matheson, star of Viceland''s It''s Suppertime and Dead Set On Life, reveals his favorite recipes and stories in a cookbook that his devoted fans have been….
Víte, kam dát na talíř maso a kam přílohu? Umíte moderně servírovat jídlo? Kniha nabízí přehled téměř 80 technik krok za krokem, seznam surovin i potřebného vybavení. Najdete zde praktické tipy, jak vybrat nádobí, prostřít stůl a najít zajímavou a es tetickou úpravu talíře tak, abyste ohromili hosty. ...
Bezlepkové pečenie – jednoduché a rýchle Chcete alebo musíte piecť bez lepku a potrebujete inšpiráciu? V tejto knihe nájdete všetko, čo hľadáte: ovocné a krémové torty, detské narodeninové torty s motívmi, koláče na plech, zeleninové koláče, muffiny, pečené lízanky, sladké drobnosti a iné dobroty. S ...
Vianoce sú právom považované za najkrajšie sviatky v roku. Väčšina z nás si ich spája so sviatočnými chvíľami, strávenými v kruhu rodiny a s vôňou, ktorá sa šíri z typických Vianočných dobrôt. Už naše babičky vedeli, že jedlo rodinu stmeľuje a nastoľuje v nej harmóniu. Preto sme podľa ich receptov pre ...
Ako pripraviť jedlo pre rodinu, keď v peňaženke zostalo len pár centov? Možno to nebude také zlé. Lacných pokrmov je veľké množstvo a netreba si myslieť, že takéto jedlá sú o niečo ochudobnené a nudné. Naopak, aj najjednoduchšie jedlo môže získať prívlastok nezabudnuteľnej chuti. Stačí poznať tie správne ...
Knihu Mleté maso (autor neuvedený) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
.p.Autor populárnych kuchárskych kníh David Joachim predstavuje netradičnú kolekciu jedál založených na vynikajúcich hotových omáčkach. Dozviete sa, ako si poľahky pripraviť lahodné omáčky z rajčín, omáčku alfredo, bazalkové pesto a omáčku so syrom čedar, a zistíte, že rozhodne nepatria iba na cestoviny, ...
Sen se stává skutečností – bez těstovin už ani ránu! Nad 50 novými recepty k omáčkám na těstoviny zaplesá srdce každého milovníka italské "pasty". Najdete tu rychlé salsy a pesta i pomalu dušené omáčky, italskou klasiku i nové kreace s akcenty cizích kuchyní. Těstoviny a omáčky – pro talíř plný štěstí ...
Kváskový chlieb je príručka pre tých, ktorí sa chcú naučiť pracovať s kváskom, prípadne zdokonaliť svoje pekárske zručnosti v príprave ražného, pšeničného, ochuteného či sladkého chleba. Prináša výber obľúbených i nových nápaditých receptov, zoznam potrebných pomôcok a surovín, ako aj informácie o prínose ...
Kniha predstavuje dobrého sprievodcu prípravou jednoduchých a vyskúšaných receptov na drobné zákusky, perníčky, rezy, torty, ale tiež buchty, bábovky, koláče a niekoľko slaných dobrôt. Nájdete tu pečivo s jednoduchou a rýchlou prípravou, napr. liate koláče na plech, ale i niekoľko výnimočných sviatočných ...
Knihu Udíme ryby s Milošem Štěpničkou (Miloš Štěpnička) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Publikácia vznikla s prispením desiatok českých aj zahraničných odborníkov a ponúka prehľad českých aj zahraničných odrôd. kategórií vín. vinársky zemepis. informácie o vadách a vlastnostiach vín a množstvo iných zaujímavostí.
Autorovým receptem na bohatství jsou slané i sladké taštičky: z listového, nudlového, bramborového či tvarohového těsta. Chutnají báječně, jsou originálním pohoštěním na party stejně jako neobvyklou večeří. Dijonské taštičky s masem, gruzínské pirohy, kreplach, moskevské pelmeně, řecké manti, provensálské ...
Kto by aspoň na chvíľu nezatúžil mať vo svojej kuchyni špičkového šéfkuchára s dobrými nápadmi a profesionálnymi fintami?! Vďaka novej knihe Vojta Artza sa to môže splniť práve vám! S radami jedného z najpopulárnejších slovenských šéfkuchárov hravo zvládnete všetky recepty, naučíte sa variť po novom ...