Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Odkryte Tajomstvo výrobcov potravín a pozrime sa na to, aké látky sa v modernej priemyselnej produkcii bežne užívajú. Čo dnes v skutočnosti obsahujú priemyselne vyrábané potraviny? Kniha Tajomstvo výrobcov potravín môže slúžiť ako príručka zákazníkovi, ktorému nie je ľahostajné, čo všetko príjme spoločne ...
Sixty years ago food was in short supply and malnutrition rates were high. Fast forward to the present day, where we have unlimited choices and plenty of food, yet we're living in a world of junk food, additives and preservatives. We need to look back at the way our grandmothers and cooked. This book ...
In this sumptuously illustrated book, 22 of the world\''s most celebrated chefs share their favorite recipes. Culinary stars such as Jean-Georges Vongerichten of New York City\''s Spice Market, Pierre Gagnaire of London\''s Sketch, and Michael Kempf of Berlin\''s FACIL include easy-to-follow instructions ...
Behem roku mame desitky prilezitosti, kdy chceme udelat radost malym i velkym. Tato kniha je naplnena recepty pro svatecni dny. Najdete zde tradicni recept na maslovou stedrovecerni vanocku, na medove pecivo a cukrovi, na dorty, rezy, cajove pecivo a cukrovi, na drobne cukrovinky, na ovocne cajove pecivo ...
Obsah: - Rybacia polievka - Šťuka na smotane s chrenom - Rybie filé v zelenom - Marinované plátky z kapra - Kapor pečený s cesnakom a kyslou smotanou - Zmes rýb vo vínovej omáčke - Dorožmanský mlynársky kapor - Grilované rybie plátky - Kapor na južanský spôsob a iné. Slovenský text.
America is a melting pot, a fact reflected nowhere better than in kitchen pantries. The American palette is as diverse as the cultures that make it up. So, what does America taste like? The Taste of America is an anthology of edible Americana, the first and only compendium of the best food made in the ...
This mouthwatering book presents 38 of the finest pastry chefs working worldwide today, together with samples of their glorious, highly sophisticated confections. Some of the chefs are up-and-coming, others are well established; all are innovative pioneers in a uniquely appealing creative field. Profiles ...
French gastronomy is renowned for its classic recipes passed from generation to generation. From Burgundy to the Auvergne, Provence, the Loire and the Pyrenees, traditional family cooking has always been at the heart of the French kitchen and lifestyle. With its delicious dishes and exquisite ingredients ...
The food of Thailand is renowned the world over for its distinctive blend of hot, sour, sweet, and salty flavors, and Thailand: The Cookbook is the definitive guide to this much-loved cuisine. Containing 500 recipes ranging from simple snacks and drinks to curries, stir-fries, and elaborate desserts, ...
An innovative, captivating tour of the finest whiskies the world has to offer, brought to you by bestselling author and whisky connoisseur Tristan Stephenson. T…
A vegetable-focused cookbook from the stylish and delicious New York restaurant. When the Fat Radish opened in 2010, it instantly became a destination for the city''s food, fashion, and media crowds. Its menu of uncomplicated, slightly British, vegetable-focused cooking was also a hit, with its perfect ...
Z obsahu: Domáca čokoládova zmrzlina Rumová-orechová zmrzlina Mediteránna zmrzlinová torta Jogurtovo-višňová torta Bazalková zmrzlina s orieškami Makové parfait Smotanovo-ovocná zmrzlina Citrónový sorbet Domáca vanilková zmrzlina a iné. Slovenský text.
Z obsahu: Pšeno s kapustou a krkovičkou Plnené bravčové karé s jablkami a kapustou Kapustové palacinky Maďarská "lucskos" kapustnica Zabíjačková kapusta Bažant na kapuste Kapustové fliačky Kuracie prsia na kelovom lôžku Kelová polievka a iné. Slovenský text.
Jídlo někdy vaříme čistě pro radost z této činnosti, známe původ našich ingrediencí, vybíráme je s velkou péčí a dlouho přemýšlíme, než se s nimi vydáme na cestu z obchodu na talíř. Hledáme dokonalý recept a nespěcháme na něj. S láskou připravujeme večeři krok za krokem. Přijdou i chvíle, kdy chceme ...
Z obsahu: Morčacie stehno pečené na gaštanovo-zeleninovom lôžku Zapečené bavčové karé Paždík plnený klobásovou masou, s ružičkovým kelom ochuteným cesnakom Pikantné kuracie prsia Kurča pečené na soli Pomarančová kačica Veľkonočné jahňacie rebierka Plnený paždík Bravčové rezne pečené s kyslou smotanou ...
Z obsahu: Mrkvová torta s tvarohovým krémom Torta s krémom z vaječného likéru Vaječno-šunkové slimáčiky Veľkonočné kakaové venčeky Žltý veľkonočný tvaroh Žerbo guľky obalené v čokoláde Veľkonočné pomarančovo-sušienkové vajíčka Syrové praclíky Veľkonočný koláč s medvedím cesnakom a iné. Slovenský text.
Knihu Tradiční čínské učení o zdravé výživě (Martha P. Heinen) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Odporúčam túto knihu tým mladým gazdinkám, ktoré sa práve pokúšajú vniknúť do tajov pečenia a nemajú ani tušenia, kde začať. Ale je vhodná aj pre skúsenejšie cukrárky, ktoré tu - ako dúfam - nájdu i také recepty, ktoré ešte nepoznajú, prípadne objavia radu, ktorá im prípravu dávno známeho receptu uľahčí. ...
Vyšla další ze série knih o vinohradnictví a vinařství od Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. s názvem Příprava červených vín. Navazuje tak na v minulém roce vydanou Přípravu bílých vín. Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 "Příprava červených vín" je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený ...