Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Kniha - Sarah Farr, 280 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Stále viac ľudí dáva prednosť bylinkám pred liekmi. Bylinné čaje môžu pomôcť na celú radu ťažkostí - upokojenie nervov, boj proti nachladnutiu, zníženie krvného tlaku, liečbu zápalov, zlepšenie funkcie obličiek, tráviace problémy. Bylinkárka ...
Objevte zázračné schopnosti obyčejného vývaru, který posiluje kosti, napomáhá regeneraci lidského těla a je jedním z nejvýživnějších jídel na světě. Vývar je koncentrovaný elixír chuti a zdraví, bez kterého se při vaření prostě neobejdete. Dlouhodobě slaví úspěch v kuchyních celého světa a zároveň v ...
This is a welcome, essential guide that succeeds in transporting our understanding of Champagne into the 21st century. -Eric Asimov, New York Times I'm in awe of what Peter Liem has put together in h
Kniha - Sabrina Sue Daniels, 128 strán, česká, pevná bez lesklého krytu Trpíte celiakiou alebo len hľadáte nové nápady, ako ozvláštniť váš receptár? Bezlepkové pečenie vás dostane zaujímavými a chutnými recepty, ktoré vám spríjemnia chvíle strávené v kuchyni. S praktickými radami a tipy bude pečenie ...
Cena:23.6€ | Autor:Ottolenghi, Yotam | Rok vydania:2017 | Jazyk: V anglickom jazyku | Dostupnosť:na sklade | ISBN:9781785031144 | Vydavateľ:Ebury Press
Úspešný tréner Joe Wicks, alias The Body Coach, pomohol už státisícom ľudí, aby zmenili svoje telo a začali sa skvele cítiť. Po bestselleri Lean in 15 - 15-minútové zdravé recepty a intervalový tréning pre super postavu prichádza táto hviezda sociálnych sietí s ďalšou knihou, kde vás naučí, ako jesť ...
História puzzle siaha do osemnásteho storočia a za jeho zrodom stojí anglický rytec a kartograf John Spilsbury. Prvé puzzle okolo roku.1760 vytvoril tak, že na mapu pripevnil tenké tvrdé drevo a jemnou ostrou pílkou na vytváranie intarzie z neho vyrezal hranice krajín. Takto vytvorený produkt deťom v ...
Tato publikace si neklade za cíl být kuchařkou, ani se nechce tvářit jako cestopis sledující gastronomii. Od všeho trochu. Na cestách za vínem do Španělska vzniklo mnoho podnětů k přemýšlení o životním stylu, historii, kultuře vůbec, návycích a zvycích, stolování a prostírání v té úžasné rozmanitosti ...
Prague Cuisine is a culinary journey of discovery. From urban chic to fine dining, Dominic James shares his culinary experiences and discoveries, revealing a di…
2010. O tom, ze jist zdrave a zaroven velmi chutne neni nemozne, chce presvedcit sve ctenare ilustrovana serie DOBRE JIST, DOBRE ZIT.U kazdeho receptu najdou informace o slozeni a obsahu zivin v jedne porci, o prednostech tohoto pokrmu a jeho moznych obme
Kto by aspoň na chvíľu nezatúžil mať vo svojej kuchyni špičkového šéfkuchára s dobrými nápadmi a profesionálnymi fintami?! Vďaka novej knihe Vojta Artza sa to môže splniť práve vám! S radami jedného z najpopulárnejších slovenských šéfkuchárov hravo zvládnete všetky recepty, naučíte sa variť po novom ...
Odhaľte silu zŕn vďaka 150 receptom na svieže a originálne jedlá. Všestranne použiteľné zrná sa ako potrava využívali už pred tisíckami rokov. Dnes ich objavujeme znovu ako malé klenoty s výnimočnou nutričnou hodnotu, bohaté na bielkoviny a vitamíny. V knihe Zrno v hlavnej úlohe nájdete všetko, čo potrebujete ...
Ako pripraviť jedlo pre rodinu, keď v peňaženke zostalo len pár centov? Možno to nebude také zlé. Lacných pokrmov je veľké množstvo a netreba si myslieť, že takéto jedlá sú o niečo ochudobnené a nudné. Naopak, aj najjednoduchšie jedlo môže získať prívlastok nezabudnuteľnej chuti. Stačí poznať tie správne ...
"This book is full of real charm, personality, love and garlic. The best Indian food is cooked (and eaten) at home". (Yotam Ottolenghi). Real Indian food is fresh, simple and packed with flavour and in this book, Meera Sodha introduces Britain to the food she grew up eating here every day. Unlike the ...
The only book you'll need to put amazing, surprisingly healthy meals on the table every weeknight (and lunch the next day) by bestselling cookbook author, Gwyneth Paltrow
From her tiny kitchen in Paris, Rachel Khoo has revolutionised the way in which we think about French food with her bestselling book and TV series, THE LITTLE PARIS KITCHEN. Celebrating French cooking with her own modern twist, Rachel has shown the world that recreating the French culinary experience ...
A collection of stories and 100 sweet and savory French-inspired recipes from popular food blogger David Lebovitz, reflecting the way Parisians eat today and featuring lush photography taken around Paris and in David''s Parisian kitchen. It''s been ten years since David Lebovitz packed up his most treasured ...
Kuchárka obsahuje recepty, v ktorých je hlavnou surovinou svetlé desaťstupňové pivo a v menšom rozsahu čierne desaťstupňové pivo. Ponúka recepty na polievky, nátierky, predjedlá, pokrmy z rôznych druhov mäsa, zeleninové pokrmy, omáčky, prílohy, jedlá zo zemiakov, prírpavu húb, ostatné sladké jedlá a ...
Korenina je usušené semeno, plod, koreň, kôra alebo iná látka rastlinného pôvodu. Používa sa predovšetkým na ochutenie, zafarbenie a konzervovanie jedla. Táto kniha sa zaoberá všetkými hlavnými koreninami, ktoré sa dnes používajú. Opisuje ich chuť, vlastnosti a to, ako sa navzájom čo najlepšie dopĺňajú ...