Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Kniha - Eva Francová, 256 strán, česká, masívna s lesklým krytom Byť ženou, vládkyňou krbu, vyžaduje viac než len variť. Byť ženou znamená dávať a udržiavať život v mnohých podobách. Zahrievať svoju rodinu ohňom v kachliach i bezpodmienečnou láskou. Byť oporným stĺpom, láskavú istotou, ktorá trvá bez ...
Kniha - Sladkosti bez rafinovaného cukru od populární foodblogerky - autor Eva Francová, 224 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá.Sladkosti bez rafinovaného cukru od populární foodblogerkyMáte rádi sladkosti? A chcete mlsat zdravě? Vyzkoušejte některý z více než stovky originálních receptů na dezerty, ...
Slovensko je tradičná vinohradnícka krajina s bohatou históriou a potenciálom na pestovanie viniča a výrobu vína. Slováci to už dávno dobre vedia, zvyšok sveta sa to práve vďaka prvému slovenskému vinárskemu bedekru v angličtine dozvie. Známy slovenský enológ a somelier Vladimír Hronský v úvodných kapitolách ...
Knihu Tajné narozeninové recepty naší babičky (Klára Trnková) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Vynikajúca autorka knihy Prirodzená strava našich predkov predstavuje novú, revolučnú správu pre naše zdravie: jedzte tuk, aby ste ho dobre spálili. V knihe Prirodzená strava našich predkov – 2. diel vysvetľuje odborníčka na paleo diétu a známa výživová poradkyňa Nora Gedgaudasová výhody ketónovej diéty ...
Pozvite kamarátov a nachystajte jedlo podľa niektorého z viac ako stovky ikonických receptov inšpirovaných úspešným seriálom Priatelia. Keď si pustíte jednotlivé epizódy, určite si uvedomíte, že jedlo je jeden z pilierov ľudskej pospolitosti. Práve nadčasovosť a uveriteľnosť príbehov odohrávajúcich sa ...
Další kniha složená ze 106 domácích sladkých i slaných receptů edice Čtvero ročních období je na světě. Známá cukrářka Helena Vybíralová se tentokrát zaměřila na veskrze podzimní recepty ovoněné skořicí a medem, ochucené švestkami a jablky, ozdobené ořechy i vláčnou čokoládou."Jakou blaženou radost jsem ...
Nepostradatelná knížka pro všechny, kdo vyrážejí na výlet či trek a nespokojí se s instantními polévkami nebo konzervami. Přináší chutné, rychlé, lehké a výživné recepty na všechny druhy výšlapů, shrnuje, jak jídlo nejlépe zabalit, naplánovat jídelníček, případně jaké přirozeně léčivé potraviny s sebou ...
Variť či nevariť ? Ak odpoviete si nevariť, potom by vám táto kuchárka mohla byť dobrým sprievodcom, ako na to. Ak odpoviete si variť, potom by sa vám mohla tiež hodiť, a to nielen vtedy, keď nechcete zapínať sporák, ale aj vtedy, ak chcete svoju existujúcu stravu obohatiť o výhody čerstvé, nevarené ...
"Varenie môže byť príjemné, jednoduché a naplňujúce, a pritom môže výsledok skvelo vyzerať aj chutiť. Varenie nesmie byť otravná práca alebo nuda, musí byť dostupné každému, jasné a poctivé. Varenie a jedlo pre nás nepredstavuje matný, vzdialený ideál, ale je súčasťou každodenného života, a tak to musí ...
Kniha – autor Angelo Menta, 344 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá.Nejlepší recepty, rady a techniky pro gril na dřevěné uhlíNěmecké nakladatelství pronajalo autorovi, profesionálovi v oboru grilování, na půl roku dům, kde mohl zdokonalovat recepty a degustovat s ochutnávači výsledky. Vznikla tak ...
Kniha - autor Jozef Koleják, 288 stran, slovensky, Pevná bez přebalu lesklá Po úspešnej čítanke pre hladných, gurmánov a maškrtných pridchádza autor s pokračovaním. Tentoraz predstavuje jedlá a pochutiny z celého sveta. Dozvieme sa, ako vznikol cisársky trhanec alebo dezert Eton mess, že cestoviny carbonara ...
Expert na whisky Ian Buxton znovu prešiel regály svetových obchodov s whisky a odporúča rozmanitú zbierku starých favoritov, hviezdnych nováčikov aj značky, ktoré sú z nepochopiteľných dôvodov zatiaľ neznáme a vy ich jednoducho musíte ochutnať. Táto praktická kniha, ktorá z výberu vyradila obskúrne, ...