Silný jablčný destilát vyrábaný z najlepších jabĺk z francúzskej Normandie, presne to je Calvados. Typický Calvados sa skladá z 30 % sladkých, 30 % horkých a 40 % kyslých plodov jabĺk, tento pomer sa v závislosti od žiadaného výsledku môže meniť. Tento destilát zreje najmenej dva roky v sudoch z dubového dreva. Calvados si môžete vychutnať tak samotný, ako aj v kombináciách. Keďže ide o silný alkohol, jeho nadmerná konzumácia má (ako v prípade akéhokoľvek alkoholu) nepriaznivý vplyv na organizmus.
Tento kalvádos pochádza z oblasti Pays d''Auge ležiacej v srdci Normandie. Jablká, z ktorých je destilovaný sú najlepšie a najkvalitnejšie v celom širokom okolí. Kalvádos sa dvakrát destiluje v malých medených kotloch presne tak ako koňak. Potom destilát dozrieva pri konštantnej teplote 12 až 14 ° C ...