Silný jablčný destilát vyrábaný z najlepších jabĺk z francúzskej Normandie, presne to je Calvados. Typický Calvados sa skladá z 30 % sladkých, 30 % horkých a 40 % kyslých plodov jabĺk, tento pomer sa v závislosti od žiadaného výsledku môže meniť. Tento destilát zreje najmenej dva roky v sudoch z dubového dreva. Calvados si môžete vychutnať tak samotný, ako aj v kombináciách. Keďže ide o silný alkohol, jeho nadmerná konzumácia má (ako v prípade akéhokoľvek alkoholu) nepriaznivý vplyv na organizmus.
Calvados Busnel V.S.O.P. je ovocná pálenka, pri výrobe ktorej sa používa najmenej 40 odrôd sladkých, horkých, horkosladkých a kyslých jabĺk, vypestovaných v oblasti Pays d''Auge. Ako jediný calvados z tejto oblasti je Busnel destilovaný dvakrát. Skutočný a jemný, to je Calvados Busnel. Je v ňom jemne ...