Chuť kubánskej kávy Vás sama o sebe prenesie na Kubu - je jemná, sladká, s plným zamatovým telom, prepletená karamelovými, korenistými a dymovými tónmi.
Káva Blue Mountain z Jamajky je jednou z najviac cenených káv na svete.Jamajka Blue Mountain je výnimočná bohatým a plným telom, s harmonickou aciditou a sladkosťou, ktoré pôsobia vyvážene a napriek plnosti pôsobí káva jemne.Táto káva sa dopestováva v nadmorských výškach nad 1000 m n. m., v horách s ...
V sladkej chuti je cítiť karamelové tóny, doplnené o jemne korenisté a dymové tóny. Je pestované v horských oblastiach Kuby, zberaná ručne a následne spracovaná mokro, s dosušením na slnku.Ladha je svahilské slovo a znamená "vôňa". Názov Ladha vznikol pri privoňaní k šálke s touto kávou. Pre túto kávu ...
Káva z Kostariky je kávou, ktorá na Vás zapôsobí svojou vyváženosťou, hodvábnosťou a celkovým dojmom, asi preto je aj nazývaná ,,klasická šálka kávy". Lahodne pôsobí jej zamatová jemnosť s bohatou chuťou a s miernou príjemnou aciditou. Chuť je citrusovo - ovocná a čokoládová, v dochuti prechádza do príjemnej ...
Káva Santos je príjemne orieškovo sladká, vhodná pre milovníkov kávy, ktorý nepreferujú kyslosť, ale naopak horkosladké a čokoládové chute. Vytvára krásne bohatú penu a dominuje mohutným telom. Brazília patrí medzi kávové ,,veľmoci" svojím podielom na produkcii a vývoze kávy. Brazílska káva sa spracovávaná ...
Táto mexická káva v sebe spája mimoriadnu jemnosť, ľahkú aciditu a výraznú čokoládovú sladkosť. Je výnimočná svojou hladkou chuťou bez rušivých exotických tónov. V Mexiku sa pestuje prevažne arabika, ktorá sa najčastejšie spracováva mokrým spôsobom. Pri pestovaní kávy sa kladie dôraz na ekologické požiadavky, ...
El Salvador produkuje iba Arabiku. Z Variet je najviac zastupena Bourbon s 68% podielom, dalej nasleduje Pacas s 29% podiel a zvyšné 3% ostávajú pre ďalšie variety. Klasifikácia kávy, a aj kvality závisí od nadmorskej výšky v ktorej sa káva pestuje, čím vyššia nadmorská výška, tým kvalitnejšia káva: ...
Táto káva z Jávy je nezameniteľná plným telom a sladkou chuťou bez kyslosti. Kávy pri príprave lahodného espressa tvorí krásnu hustú a bohatú penu. Ostrov Jáva je súčasťou Indonézie. Takmer celá Jáva je vulkanického pôvodu. Produkcia kávy je sústredená vo vulkanicky aktívnej v nadmorskej výške viac ako ...
Jedna z najlepších káv, harmonická, jemne ovocná z najstaršieho a najznámejšieho kávového regiónu Guatemaly - Antigua.Táto Guatemalská káva sa vyznačuje čistou a vyváženou chuťou, v ktorej sú dominantné tóny čokolády a citrusov. Je to káva jemná a výraznejšia, čo naznačuje už označenie SHB.SHB znamená ...
Káva z Kolumbie je charakteristická svojou jemnosťou a veľmi príjemnou jemne čokoládovou chuťou. Káva Supremo sa vyznačuje jasnosťou a stredným telom. Je vhodná pre milovníkov káv, ktorý si chcú dopriať viac šálok denne.Kávovníky v severnej Kolumbii pestujú farmári v nadmorskej výške 1600 metrov v pohoriach ...
Honduras má veľmi dobré podmienky pre pestovanie kávy. Káva z regiónu Montecillos-Marcala sa pestuje vo vysokých nadmorských výškach, dosahujúcich 1300 až 1700 m n. m., produkuje najkvalitnejšiu a najznámejšiu honduraskú kávu. Pre túto honduraskú kávu je typické zamatové telo so živou aciditou, výraznou ...
Keňská káva A/B Plus je plná ovocných, mierne korenistých a vínnych chutí. Je to najjemnejšia východoafrická káva a je uznávaná ako jedna z najdelikátnejších káv sveta. Ak máte chuť na skvelé espresso po obede, ktoré Vás svojou výraznou chuťou ,,preberie" a zároveň ulahodí chuti, tak skúste šálku dobrej ...
Káva z Nikaraguy je vo svete veľmi obľúbenou kávou. Je chuťovo vyvážená a vhodná na pitie v každej dennej dobe. Svojím náznakom sladkosti, strednou aciditou a vábivými čokoládovými tónmi si získala mnoho milovníkov kávy. Káva sa pestuje vo výške 1600 - 2200 m n. m. a je spracovaná mokrou metódou. Nikaragua ...
Káva z Nepálu pestovaná pod Mount Everestom neďaleko Kátmandú. Chuť kávy pôsobí vyvážene, je jemná, s delikátnou aciditou a stredným telom.V chuti lahodne cítiť kandizované ovocie, pomaranč, čo s arómou jazmínu tvorí špecifický komplex chutí a vôní. Káva v Nepále nemá veľmi dlhú tradíciu. Jej pestovanie ...
Moka Java blend je najstaršou známou komerčne predávanou zmesou káv. Vďaka vhodnej kombinácii dosahuje brilantnú komplexnosť a dá vyniknúť prednostiam každej kávy - má výrazné telo, nízku aciditu, v chuti sa objavujú zemité, tabakové a ovocné tóny.
World Blend je belndová káva s veľmi starostlivým výberom svetových káv, výsledkom je krásne vyvážená káva s mohutným telom, zamatovo čokoládovou chuťou s minimálnou aciditou a s nádherne hustou cremou orieškovo-zlatistej farby. Kombinácia brazílskeho Santosu a etiópskeho Harraru dáva káve jej mohutné ...
Plantážové kávy z Tanzánie majú jedinečnú aciditu a úplne fantastickú vôňu. Táto zrnková káva je výbornou delikatesou. Arabika sa pestuje prevažne na južných svahoch Kilimandžára a Mount Meru v blízkosti hraníc s Keňou, ale aj na juhu krajiny medzi jazerami Tanganika a Nyasa. Káva sa v Tanzánii spracováva ...
Káva Santos je príjemne orieškovo sladká, vhodná pre milovníkov kávy, ktorý nepreferujú kyslosť, ale naopak horkosladké a čokoládové chute. Vytvára krásne bohatú penu a dominuje mohutným telom. V prípade, že ste milovníkom kávy alebo potrebujete kávu do kancelárie, ponúkame Vám ekonomickejšie 1 kg balenie ...