Pokrok vo varení zaznamenal najmä nástup plynu a neskôr elektriny. Hoci prvá plynová pec bola vytvorená v roku 1826 Jamesom Sharpom, prvý plynový sporák bol predstavený verejnosti až v roku 1851 na výstave v Londýne. K masovému rozšíreniu došlo však oveľa neskôr, resp. začiatkom 20. storočia, keďže práve vtedy sa zlepšila distribúcia plynu do domácností. Plynové sporáky v súčasnosti obsahujú varnú dosku, rúru na pečenie a aj gril na plyn. Najväčšou výhodou týchto sporákov je potrebná intenzita ohrevu a ľahká regulácia horákov. Na trhu je dokonca dostať aj sporáky s piatimi horákmi určený predovšetkým tým, ktorí veľa a radi varia.
Voľne stojaci typ rúry na pečenie: Plynová Vnútro rúry : Smaltové Objem rúry na pečenie: 60 l Typ platničiek: Plynové Počet platničiek: 4 platničky Rošt: Dvojitý, smaltovaný Plynový zapalovač: tlačidlový Predné vykonanie: Sklo Farba prednej časti rúry: Biela Farba platničiek: Biela Šírka: 500 mm Výška: ...
Parametre produktu Beko FSE62120DX Typ: Voľne stojaci Farba: inox/nerez Výmery: Výška: 85 cm Šírka: 60 cm Hĺbka: 60 cm Hmotnosť: 47,6 kg Špecifikácia: Farba platne: inox Osvetlenie vnútra: Áno Energetická trieda:A Platňa: Počet horákov: 4 Horák 1: výkon:2900 W Horák 2: výkon: 2000 W Horák 3: výkon: 1000 ...
stavba plynový a elektrický Počet varných zón 4 Objem 66 l Horúci vzduch áno Elektronický programátor áno funkcie rúry gril zahrievanie + horúci vzduch teplo dole a hore teplo dole + horúci vzduch rozmrazovanie časomerač Energetická trieda A Farba inox Výška 85 cm Šírka 60 cm Hĺbka 60 cm.
typ konštrukcie: voľne stojaca, BEKO FSG52020FX druh varnej plochy: plynová, vykurovacia pole / horáky: 4, otočné zasúvateľné gombíky: nie, bezpečnostná poistka: áno, druh rúry: plynová, zrkadlové čelo: nie, kapacita rúry: 60 l, výška: 85 cm, šírka: 50 cm, hĺbka: 60 cm, farba vykurovacej dosky: inox, ...
Inovatívny spôsob pečenia pre perfektný výsledokAeroPerfect™ je kombinácia špeciálneho ventilátora a upraveného priestoru rúry, ktorá zaisťuje rovnomerné pečenie jedla. Rozloží teplo zo všetkých strán bez rozdielu teplôt, takže sa jedlo v rúre pečie všade rovnako. Výsledok je bez popraskania, spálenia ...