Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Kulinářské cesty Dominica Jamese po České republice jsou gurmánskou výpravou po nejzajímavějších kulinářských místech republiky. Je plná nádherných fotografií a představuje vývoj gastronomické scény a pohostinství v České republice. Kniha provází po restauracích, kavárnách, bistrech, cukrárnách, pivovarech, ...
Kniha - Jamie Oliver, 288 strán, česká, masívna s krytom na matrac Cieľom novej kuchárky Jamieho Olivera je naučiť Vás variť chytro, jesť lepšie a plytvať menej. Kniha sa uplatnia v každej domácnosti, a to či už ste dvaja, je vás celá rodina alebo partia školákov, ktorí spolu bývajú. Nájdete tu nádherná ...
Kuchárka "BioAbecedář Hanky Zemanovej" ponúka okrem iného odpovede na nasledujúce otázky: aký je rozdiel medzi celozrnným a viaczŕnnym pečivom? prečo je biokura drahšie? A je naozaj aj lepšie? aké sladkosti sú pre deti najvhodnejšie? ako rozpoznať a nakúpiť najkvalitnejšie mlieko, mäso? jesť, či nejesť ...
Bestselling author Rachel Khoo is on the go once again with her latest cookbook, Rachel Khoo's Kitchen Notebook. Her latest cookbook is packed to the b…
Vitajte v čarovnom svete známych i menej známych zeleniniek! Poznáte zeleninového Supermana? Viete, ktorá zelenina je symbolom obce Zázrivá? Na tieto i mnohé ďalšie otázky odpovie táto veselá, inšpiratívna kniha, ktorá vás prevedie kráľovstvom Alfonza a voňavou kuchyňou šéfkuchára Rudyho Paštrnáka. Zoznámite ...
Peter Reinhart, zakladatel legendární pekárny Brother Juniper’s Bakery a vynikající instruktor největší světové kulinářské akademie, stojí v čele amerického hnutí řemeslného chleba už více než 15 let. Jeden den se mu něco povede a druhý hned pokračuje ve vylepšování receptů a technik na nikdy nekončící ...
There is no other wine that is as versatile, as utterly unique in its range and production methods--and, unfortunately, as misunderstood as sherry. For centuries, sherry was considered one of the world s great wines, spoken about in the same reverential terms as the finest Bordeaux and Burgundies. But ...
The complete guide to feeding your baby or toddler, giving them a lifelong love of good food - the Italian way! From their very first morsels, Italian infants are encouraged to explore the tastes and textures of real food - the goal being to help them develop a love of fresh ingredients and healthy eating. ...
Dominique Ansel je cukrář, tvůrce inovativních, lákavých a lahodných dezertů, jako je Frozen S´More nebo cronut, hybrid croissantu a donutu. Je považován za jednoho z nejlepších světových cukrářů. Vlastní síť cukráren po celém světě. V této kuchařce poprvé uvádí svoje jednoduché, ověřené, základní recepty ...
Kniha - autor Autumn Carpenterová, 328 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Oslavovat významné události dortem je tradice – ať už jde o rodinnou oslavu, nablýskaný večírek, svatbu, nebo křtiny. Není lepší pocit, než když se oslavy zúčastníte také tím, že se podělíte o své nadání upéct pohádkově ...
Jednoduché jedlo môže pre vás znamenať super rýchle jedlo, také, ktoré je na stole za pár minút alebo na ktoré potrebujete iba pár surovín. Niekto ocení, že časť prípravy sa dá urobiť vopred a pri podávaní ide všetko hladko. Nie je na zahodenie, keď sú v recepte ingrediencie, čo máte doma a varíte zo ...
Sharp is a knife skills class in book form and an introduction to the best knives you can buy from all over the world. From a premier knife purveyor and go-to knives expert, this comprehensive guide details the elements of buying and caring for good knives, including sharpening and knife skills. Step-by-step ...
A delicious take on the latest superfood meal, with innovative grain, seed, and rice recipes ideal for everyday healthy eating Grain bowls and porridge are hitt…
Nothing beats a plate of cheese and bread and a glass of wine. In this approachable book, cheese and wine expert and award-winning author Fiona Beckett guides you through the types, uses and versatility of cheese.
The ingredients, cooks, techniques and tools that have shaped our love of food. We all love to eat and most of us have a favourite ingredient or dish. In today'…
Druh sortimentu : Kniha, Gurmánská živá strava, Autoři : Andreas Wegener, Rok vydania : 2014,