Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Kniha - 248 stran, slovensky, pevná bez přebalu lesklá Celosvetovo obľúbená šou, ktorá si získala srdcia divákov vo viac ako 30 krajinách sveta dorazila vďaka RTVS aj na Slovensko. Relácia Pečie celé Slovensko si v roku 2021 získala pozornosť a srdcia tisícov divákov a diváčok, ktorí držali palce amatérskym ...
Kniha - autor Jana Martincová, 196 strán, česky, brožovaná bez krytu matraca.Populárno-náučná kniha Žena po 40 je inšpiráciou pre každú ženu v tom, čo pozitívneho pre seba môže vykonať. MUDr. Jana Martincová dala s ďalšími 12 odborníkmi knihe nielen písanú formu, ale prepožičala svoju osobu k celkovej ...
"Keď som mala 9 rokov, dostala som od svojej babičky veľký čierno-sivý zošit.
Pokračovanie bestelleru MEDICÍNA VÝŽIVY od MUDr. Borisa Bajera, PhD. je konečne tu! Tentokrát vás zoberie na fascinujúcu cestu kuchyňou, obchodom a výživou ako takou v čistej praxi. Budeme totiž preberať súčasti zdravej a kvalitnej výživy v reálnom živote tak jednoducho, aby ich pochopil aj najväčší ...
"Prague Cuisine nabízí kulinářskou cestu poznání toho nejlepšího, co může Praha nabídnout od trendy bister po fine dining. Odhaluje mnoho různých restaurací, kaváren, bister a cukráren, opředených historií a tradicemi, stejně tak jako nováčků na tomto poli. S pomocí poutavých příspěvků od předních českých ...
Snídane u Florentýny sa drží hesla, že láska síce prechádza žalúdkom, ale zdravie ešte viac a raňajky je to najdôležitejšie! Naučte sa variť skvelé, zdravé a vyvážené raňajky! Florentýna vám ukáže, ako ich pripraviť aj z bežných surovín a hlavne, ako si ich bez výčitiek užiť a zaradiť do uponáhľaného ...
Poznávacím znakom novej série Ottolenghi Testovacej kuchyne (OTK) sú nápadité riešenia. Táto pestrofarebná kuchárka od osvedčeného tímu vynikajúcich spolupracovníkov Yotama Ottolenghiho túto edíciu začína: neodolateľné recepty pre domáce príležitosti, ktoré prečistia vašu špajzu, poličky, chladničku ...
Vôňa Japonska vo vašej kuchyni Pripravte si doma pravé japonské lahôdky: rámen, miso, suši a sašimi, vegetariánske jedlá aj pokrmy z grilu. Autor Stevan Paul prináša 80 receptov, v ktorých vysvetľuje, ako funguje bežná príprava japonského jedla. Okrem klasiky a základných prvkov japonskej kuchyne ponúka ...
Autori knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrastali v 70. a 80. rokoch minulého storočia v Jeruzaleme, bez toho aby sa poznali. Yotam žil v židovskej štvrti na západe mesta a Sami v jeho arabskej štvrti na východe. Stretli sa v Londýne v roku 1999 a stali sa z nich obchodní partneri vo firme Ottolenghi, ...
1975. Vsichni masozrouti, pozor! Uspesna serie kucharek pro dceru se rozrusta o dalsi titul, tentokrat venovany divkam a zenam, ktere neprosly mamincinou skolou pripravy masa. < br> Cekaji vas lekce z hoveziho, veproveho, kureciho, teleciho, skopoveho neb
Kniha - autor Jan Černohorský, 352 stran, česky, Pevná s přebalem matná Profesionální kuchař Ing. Martin Černohorský v současné době provozuje rodinnou školu vaření CEREXIM v Praze, kde pořádá i kuchařské kurzy pro veřejnost. Nyní se rozhodl podělit o své znalosti v ucelené knize. A jaké jsou její ingredience? ...