Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
V kuchařce najdete recepty na využití přirozeně bezlepkových obilovin, kterými jsou jáhly, pohanka, rýže a kukuřice. Důraz je kladen také na chutnou úpravu zeleniny, která je základem každého zdravého jídelníčku. Základní recepty jsou bez masa, ale najdete zde i jejich úpravu pro verzi s masem. Lidé, ...
Kniha prináša etnologický pohľad na fenomén tradičnej regionálnej výživy obyvateľstva Slovenska. K jej napísaniu autorky inšpiroval fakt, že kulinárna kultúra je v súčasných humanitných disciplínach považovaná za fenomén, ktorý patrí k najstabilnejším a najvýraznejším identifikačným faktorom ľudských ...
Knihu Jak žít zdravě bez lepku (Alessio Fasano) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
"Petrik Adrien harmadik könyve, A hideg szóda élvezete egyenes folytatása az első kettőnek. Mint az Asszony és háza és a másik kert – ez is letehetetlen olvasmány. Legfeljebb idézni lehetne belőle. Bárhol felütve, bármit. De a legjobb hátradőlni vele valami kényelmes sarokban és belekezdeni. Valami szokatlant ...
Even the most enthusiastic cooks and food lovers have jars of dusty powders inhabiting kitchen cabinets long past their expiration dates. We often don''t know much about them, where they come from, or how to use them. And yet, spices can elevate the everyday act of making and consuming food to a higher ...
Dan May began growing chillies in the wilds of Northumberland and it wasn't long before he had to find something to do with all the produce. In this mouthwatering book Dan shares more than 70 recipes that celebrate chillies in all their varieties and strengths.
With "50 Foods," noted authority Edward Behr has created the definitive guide to the foods every food lover must know. A culinary "Baedeker, 50 Foods "will delight and inform the connoisseur as well as the novice. Like Behr s celebrated magazine, "The Art of Eating, 50 Foods "presents simple, practical ...
This is the forgotten history of women making, serving and drinking alcohol. Drink has always been at the centre of social rituals and cultures worldwide-and women have been at the heart of its production and consumption. So when did drinking become gendered? How have patriarchies tried to erase and ...
It's packed with a wide scope of incredible info about beer regardless of your experience level. Food & Wine
In Rosé All Day, wine writer Katherine Cole takes us on an entertaining survey of the history of the wine, moving from the goblets of King Louis XIV to the vineyards of Brad Pitt and Angelina Jolie. Cole explains in detail how rosé is created and then tells us where to find the good stuff. The book invites ...
Tasty makes cooking simple. Celebrate every mealtime with Tasty Everyday''s full flavour food - faff-free!Whether you''re short on time, ingredients or clean pans….
''Serves some of the most tastebud-smashing Thai food that north London has seen in years. Possibly ever.'' Time Out on Sebby Holmes''s restaurant Farang Thai recipes can often feature a long and off-putting list of ingredients, so it becomes a cuisine we treat ourselves to in a restaurant or as a takeaway ...
Chcete sa naučiť variť? A chcete to aj rýchlo? Nemáte ani tušenia, ako sa pripravujú krehké a chrumkavé pečené zemiaky alebo šťavnaté rybie filé? Táto knihy Vám zaručene pomôže. Nielenže pomôže: z jedného dňa na druhý sa zo začiatočníka stanete kuchárskym profíkom. Krok za krokom sa naučíte najpodstatnejšie ...
Rise-up against the watery, wimpish beers you generally find on store shelves and produce your own beers packed with big, bold flavors. Following the explosion of interest in properly brewed beer, The Homebrew Handbook is here to provide the knowledge to allow beer enthusiasts to make their own. Packed ...
Viete že ryža, ktorá sa predáva na Slovensku, pochádza z Talianska? Najviac sa jej vypestuje na severe krajiny, odkiaľ pochádza šéfkuchár Alvarez Momi. Rizoto na rôzne spôsoby je na severe Talianska obľúbenou pochúťkou. Rýchla príprava, recepty plné fantázie a dôvtipu dokazujú, že v jednoduchosti je ...