Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
With her last two books }How To Eat{ and }How To Be A Domestic Goddess{, Nigella Lawson has established a reputation as a cookery writer of some repute, and this tie-in to a new ten-part Channel 4 series promises to be a sensation. With the ethos of }enjoying{ cooking and eating, the series concentrates ...
Ďalšia originálna kuchárska kniha z Ottovho nakladateľstva vám prináša bohatú ponuku receptov na sladké hlavné jedlá. Tvorcovia knihy čerpali najmä z tradičnej českej, slovenskej a stredoeurópskej kuchyne, ktorej pokrmy pripravovali celé generácie kuchárok a kuchárov. Nájdete tu mnoho receptov na obľúbené ...
Slovegán 2 je pokračovaním prvej slovenskej vegánskej kuchárky s názvom Slovegán. Podobne ako prvá časť, aj táto obsahuje 78 tradičných slovenských receptov v netradičnej vegánskej verzii. V šiestich kapitolách tak krásne dopĺňa a rozširuje zbierku veganizovaných receptov o ďalšie skvosty našej milovanej ...
If saffron was the most precious culinary item of the Middle Ages, then the truffle is that of the 21st century. Gourmets let the unique aroma of the truffle cost up to € 1.200 per kilogram. In his new book, star chef Patrik Jaros takes you on a treasure hunt and initiates you into the preparation of ...
Saltwater fish, freshwater fish, and shellfish - all the culinary delights of the sea are represented in this richly illustrated cookbook. The special component of this book is that the varying methods of preparing the foods are emphasized. The gilthead seabream, for example, is steamed, boiled, grilled, ...
In Arabesque, Greg Malouf draws his culinary inspiration from childhood memories, family traditions and his travels throught the Middle East, North Africa, the Eastern Mediterranean and Moorish Spain. Greg and his writing partner Lucy present a comprehensive A-Z of ingredients widely used in Middle Eastern ...
Šaláty sa v súčasnosti, keď sa do popredia dostáva myšlienka zdravého stravovania, tešia stále väčšej obľube, najmä pre svoju rozmanitosť, jednoduchú prípravu a priaznivú energetickú hodnotu. Podávajú sa ako príloha k hlavným jedlám, mnohé aj ako hlavné jedlo. Ich popularitu zvyšuje aj skutočnosť, že ...
"This book is full of real charm, personality, love and garlic. The best Indian food is cooked (and eaten) at home". (Yotam Ottolenghi). Real Indian food is fresh, simple and packed with flavour and in this book, Meera Sodha introduces Britain to the food she grew up eating here every day. Unlike the ...
Druh sortimentu : Kniha, Minidobroty k čaji, Autoři : Juliette Lalbaltryová, Rok vydania : 2016,
Väzba: Knihy viazanéNakladatelství Mladá fronta připravuje k vydání reprezentativní kuchařskou publikaci s názvem 100 nejkrásnějších receptů časopisu F.O.O.D. Kniha je členěna do několika přehledných oddílů (Chuťovky a delikatesy, Polévky a krémy, Hlavní jídla, Nejen maso, Ovoce a dezerty) a každý recept ...
Marque is a highly illustrated, contemporary recipe book, celebrating and reflecting on Marque, the succesful Sydney restaurant. Also included is the personal journey of Mark Best from West Australian mining electrician to world class chef. and appro ximately 80 of Marque''''s signature recipes. Most ...
The French have an enormous passion for their food, for cooking it, shopping for it and eating it. We would all like to take a leaf out of their cookbook and Trish''''s is the perfect one to choose from! Trish explores the fabulous edible heritage of Fr ance from the comfort of her three kitchens; a ...
Kniha - 224 strán, český, pevný bez lesklého krytu 97 receptov najmodernejšie zdravé gastronómia s fotografiami, ktoré už od pohľadu"pošteklia" vaše chuťové bunky. Od www.delicious-blog-lucie.cz. Lucia, food blogerka roku 2014, pre vás napísala kuchárku, ktorá prináša nutnú dávku inšpirácie, a to aj ...