Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Knihu Moje oblíbené recepty (autor neuvedený) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Kniha - Bohdan Matwikow, 280 strán, český, pevný bez krytu matraca Diéta, ktorá lieči a uspokojuje. Táto kniha vás zoznámi so zdravou výživou, ktorá môže liečiť a predchádzať aj tým najzávažnejším chorobám, ako sú cukrovka, choroby obehového systému, roztrúsená skleróza, neurasténie, choroby zažívacieho ...
Mnohí ľudia, ktorí musia zo svojej stravy vynechať lepok, si kladú otázku, ako upiecť všetky tie bábovky, koláče alebo rolády, ktoré má ich rodina rada, o vianočnom pečive nehovoriac. Zdeňka Mazúrová riešila rovnaký problém – chcela, aby si jej dcéra celiatička mohla ďalej pochutnávať na obľúbených dezertoch, ...
Počas roka máme 365 príležitostí spríjemniť si život koláčikom. Táto jedinečná kniha vám ponúka skvelé recepty na sladké a slané dezerty s múkou, bez múky, s ovocím i bez ovocia, pečené i nepečené, ale aj také, ktoré sú vhodné pre maškrtníkov s potravinovou intoleranciou. Sú to koláčiky na každý deň, ...
Kniha - autorka Alena Doležalová, 192 strán, slovenská, pevná bez lesklého krytu Domácí cukrovinky ŠÚ jednoducho nenahraditeľný. Platilo to vždy a určite to bude platiť ai v Buducnost. Iba my vieme, KÉ suroviny sme pri ich príprave použili. Niet nad cukrovinky upečené z kvalitného čerstvého masla, zlepenie ...
Tells the story of fashion from cavemen's coats to the catwalk couture of the modern age. Vividly illustrated, this book has fashion details and brings the costumes alive through every fold, sequin an
Over the past centuries the Slovak cookery and nourshment have overcame considerable changes. However, despite thode, changes of natural conditions of particular regions keep influencing the Slovak gastronomy giving it typical regional features. Preservation of typical elements of nourishment depended ...
Knihu Už zase nevím, co uvařit (Eva Filgasová) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.
Konečne je tu leto! Krehká, svieža zelenina, šťavnaté ovocie a vôňa čerstvých byliniek – nastal čas, aby ste si to všetko vychutnali všetkými zmyslami. Táto kniha ponúka 150 receptov, ktoré oceníte, či už leto trávite v záhrade, na balkóne alebo na pikniku pri jazere. Je v nej pestrý sled jedál, ktoré ...
Živá strava nie je novinkou. Naopak, po celé tisícročia bola jedinou potravou ľudstva. Keď živá strava zmizla a na jej miesto nastúpila varená strava, viedla k vytvoreniu spoločnosti s podlomením zdravím. Môže sa nám zdať naivné veriť, že môžeme ovplyvniť tých, ktorí nechcú bojovať. Zdravie v našej dobe ...
Zábavná kuchařka pro zdravou rodinu! Autor se zabývá výživou, jejím působením na náš zdravotní a psychický stav a humorným způsobem podává důležité informace o zdravé skladbě jídelníčku. Jeho recepty mohou vyzkoušet milovníci polévek, masa, brambor, luštěnin i "zrní". Inspirující jsou dobroty z jedné ...
Zdravie a harmónia z prírody.Tento malý lexikón predstavuje obľúbené i tie menej známe bylinky a éterické oleje. Ponúka prehľad ich vlastností, účinkov, a možností použitia. Ďalej praktické doporučenia na použitie byliniek a esencií napríklad vo forme čajov, obkladov, masážnych olejov, alebo inhalácií. ...
Pôvodná slovenská kuchárska kniha, v ktorej je viac ako 1200 receptov známych aj menej známych jedál. V knihe nájdete recepty od jedál z artičok až po jedlá zo zemiakov a viacerých druhov zeleniny. Keďže nejde o vegetariánsku kuchárku, okrem zeleninových receptov, zeleninu dopĺňa mäso, prípadne je zelenina ...
Pre milovníkov mäsa a hydiny je práve wok metódou, ktorá ponúka rozmanité možnosti prípravy.Nejestvuje zdravší a rýchlejší spôsob prípravy, ako je praženie, opekanie a vyprážanie pri vysokej teplote s malým množstvom tuku.Ázijské koreniny, bylinky a omáčky jedlám dodajú nezameniteľnú exotickú chuť a ...
Wok je pre zeleninu priam stvorený.Vo woku sa dá totiž zelenina upraviť vo veľmi krátkom čase tak, aby nestratila svoju prirodzenú arómu, vitamíny a živiny.Zelenina zostane chrumkavá a zachová si plnú chuť, čim splní základný predpoklad ázijskej kuchyne - sviežosť a jednoduchosť. Vydavateľstvo: Svojtka ...
1983. < p> Remoska proziva v posledni dobe zaslouzilou renesanci. Tento pristroj s nizsi spotrebou energie a prijatelnou porizovaci cenou by nemel chybet v zadne kuchyni. < /p> Je multifunkcni - dokaze pect, zapekat, smazit, dusit… Tato kucharka poradi
Knihu Recepty naší rodiny 1. (Vladimír Doležal) si môžete pohodlne objednať na iPark.sk Nakupujte v spoľahlivom internetovom kníhkupectve iPark.sk.