Ak máte radi vyprážané jedlá, mali by ste siahnuť po fritéze. Ponúka hneď niekoľko výhod oproti smaženiu na panvici, najmä ak pripravujete väčšie množstvo porcií. Vyprážanie vo fritéze je rýchlejšie a vďaka tomu, že potraviny v oleji plávajú, osmažia sa dozlatista z každej strany, čo klasická panvica neumožňuje. Ak vyprážate často, spotreba oleja bude porovnateľná s tou na panvici a termostat navyše zabráni jeho prepaľovaniu. Moderné fritézy sú nabité rôznymi funkciami, stačí si len vybrať.
Fritéza, zdravší spôsob vyprážanie s minimom oleja či úplne bez neho, jedinečný otočný kôš pre rovnomernú prípravu jedla s kapacitou 1 kg, súčasťou je aj otočný gril a ihla, predprogramovaný digitálny dotykový displej, variabilné nastavenie teploty (až do 220 ° C) i časovača, halogénové výhrevné teleso ...