Ak máte radi vyprážané jedlá, mali by ste siahnuť po fritéze. Ponúka hneď niekoľko výhod oproti smaženiu na panvici, najmä ak pripravujete väčšie množstvo porcií. Vyprážanie vo fritéze je rýchlejšie a vďaka tomu, že potraviny v oleji plávajú, osmažia sa dozlatista z každej strany, čo klasická panvica neumožňuje. Ak vyprážate často, spotreba oleja bude porovnateľná s tou na panvici a termostat navyše zabráni jeho prepaľovaniu. Moderné fritézy sú nabité rôznymi funkciami, stačí si len vybrať.
Nerezová fritéza s objemom 3 l a výkonom 3200 W je veľmi výkonná vhodná nielen do domácností, ale aj do gastro prevádzky - poloprofesionálna, vybavená olejovým filtrom, ktorý čistí olej a zabraňuje tiež rozstreku a nadmernému bublaniu oleja, nastaviteľná teplota, nerezová a odnímateľná vnútorná panvica, ...