História nožov siaha ďaleko až do doby kamennej, kedy si ich pravekí ľudia vyrábali z pazúrika, kostí či z obsidiánu. A aj v tej dobe si ich museli pravidelne ostriť, aby spĺňali daný účel. Máte doma svoje nože ostré? Zistiť to môžete veľmi ľahko. Podržte pred sebou kus papiera a skúste krájať papier z vrchu na pásiky. Ak vám to nejde, prípadne sa papier zatrháva, bolo by dobré nabrúsiť ich. Zaobstarajte si preto vhodné ostriče či brúsiče nožov, ktoré sa určite stanú vašimi dôležitými pomocníkmi nielen v kuchyni.
Vhodná pre všetky kuchynské, mäsiarske, kuchárske, poľovnícke a vreckové nože; môžete brúsiť nože s hladkým alebo ozubeným ostrím; trojstupňová brúska pozostáva z dvoch kónických brúsnych stupňov s jemnými brúsnymi čiastočkami zo 100% diamantu a jedného leštiaceho/obťahovacieho stupňa s flexibilným brúsnym ...
Brúska M 130 je najnovším prielomom v technológii ostrenia. Predstavuje všetky možnosti ostrenia v jednom kompaktnom zariadení. Je to profesionálna brúska na brúsenie alebo udržiavanie (zušlachťovanie) ostria z ľubovoľnej ocele s rovným alebo vlnitým ostrím, pre nože kuchynské, ázijského štýlu, športové ...