Podľa Gustava Flauberta umenie skrášľuje človeka a bráni mu byť zlým. Vyberte si teda z bohatej ponuky kníhkupectiev tie knihy o umení z oblastí alebo období, ktoré vás najviac fascinujú a dokážte, že mal Flaubert pravdu. K dispozícii máte knihy o umeleckých remeslách, sochárstve, maliarstve, hudbe, divadle, architektúre, filme, fotografii, dizajne či o rôznych iných odvetviach. Čítajte a vyžívajte sa v úžasných fotografiách a obrázkoch. Vaša cesta k dobru a ku kráse vám bude miestami zaručene vyrážať dych.
Monografia výraznej osobnosti slovenskej umeleckej keramiky - Anny Horváthovej. Jej keramiku treba vnímať ako sochu, či umelecký artefakt a nemá nič spoločné s úžitkovou keramikou.
V knihe sú obsiahnuté 3 oblasti záujmu Doroty Filovej, ktorá je považovaná za najväčšiu osobnosť slovenského reštaurátorstva. Najrozsiahlejšia časť dokumentuje najdôležitejšie reštaurátorské akcie /gotické plastiky a maľby, obrazy na plátne, ruské ikony a ľudové sklomaľby/, druhá časť kópie a spoločné ...
Matúš Zajac patrí ku osobnostiam dokumentárnej fotografie. Jeho už tretia autorská knižka IN je z jeho pohľadu najintímnejšia. Príbehy v knihe IN sú sebapoznaním hranice, po ktorú autor zašiel na doraz psychicky a esteticky. Kroky ho viedli niekedy až do bizarného sveta ľudí s divokosťou v srdciach, ...
Hoci za svojho života uznanie nedosiahol a niesol si znak "červenovlasého šialenca", dnes patrí k najznámejším umelcom všetkých čias. Ako jeden zo zakladateľov moderného umenia vytvoril napriek rôznym protivenstvám svojbytnej dielo, ktoré dodnes fascinuje celý svet.
Kapesní publikace shrnuje základní pravdy katolické víry. Texty jsou bohatě doprovázeny reprodukcemi obrazů slavných mistrů, např. Raffaela, Rembrandta, Tintoretta, Michelangela, El Greca, Giotta i mnoha dalších.
Kniha Kapitoly nejen o umění - Adolf B. Král máte možnosť výhodne kúpiť na Literama.sk. Vydal - SURSUM. EAN: 9788073230135 ISBN: 80-7323-013-5.
Kniha - autor Alena Strosserová; Jana Petrová; Sylva Šmídová, 136 stran, česky Dietní stravování nabývá na společenském významu a promítá se i do práce školních jídelen. V praxi se však jeho zavádění často neobejde bez komplikací a vzniká kolem něj řada otázek. Tato publikace vznikla za spolupráce zkušených ...