Bez lahodného nápoja, akým je víno, si už málokto z nás vie predstaviť oslavu alebo príjemný večer vo dvojici. Varené vínko zase nechýba na vianočných trhoch a či už je biele alebo červené, všetci si na ňom pochutnávame. Vínu v staroveku pripisovali božský pôvod a jeho obľúbenosť stáročia pretrváva. Na predaj dnes nájdeme veľa značiek a chutí. Šumivé vína a sekty, biele, červené či ružové vína si môžete kúpiť aj v elektronických obchodoch. Niektoré sú v ponuke v sadách s pohármi, ktoré sú skvelé aj ako darček.
Elegantné Prosecco Spumante Millesimato z Talianska.
Výborný malokarpatský Rizling rýnsky ročníka 2020 z vinohradu Kramáre (Modra) bol ocenený zlatou medailou na významnej medzinárodnej prehliadke vín - Prague Wine Trophy 2021.Aj tento úspech napovedá, že terasovitá poloha, svetová orientácia a žulové podložie tohto mladého vinohradu vysadeného v roku ...
Hrozno pochádza z regulovanej úrody a je spracované technológiou kontrolovanej fermentácie.
Viola je miešaný alkoholický nápoj, ktorý vznikol unikátnym spojením vín z odrôd Chardonnay, Devín a levanduľových kvetov. Vôňa i chuť sú intenzívne aj decentné zároveň a je v nich jasne identifikovateľná levanduľa. Na výrobu tohto produktu bola použitá ikonická levanduľa z maďarskej oblasti Tihany. ...
Krásne červené víno vyrobené z hrozna Negroamaro a Primitivo, ktoré sú ručne zbierané.
Biele víno svetložltej iskrivej a krištáľovo čírej farby s konzistentným perlením. Svieža, moderná Cava je často uznávaná pre svoj osviežujúci štýl, ktorý bol vytvorený odborným spojením týchto troch tradičných bielych odrôd pochádzajúcich z regiónu Penedes. Ovocný ráz tejto Cavy je podmienený vo väčšej ...
Carta Nevada - sekt svetlo-žltej farby so zlatým nádychom. Stredne veľké bublinky vytvárajú atraktívnu korunku na okraji pohára. Vo vôni elegantné tóny bielych kvietkov (akácia drobná) s tónmi čerstvého ovocia (zelené jablko) a jemný nádych citrusu (citrón). Chuť harmonická, osviežujúca, zľahka vyvážená ...
Grand Bari Gentleman je vyrobené výhradne z hrozna odrody Furmint. Toto víno si získa každého svojim šarmom a eleganciou. Vyniká svojou mineralitou a arómou, ktorú získava niekoľkomesačným zrením v dubových sudoch. Jemnú sviežosť maskuje svojim vyzretým charakterom. Odporúčame vychutnať si ho k ľahkým ...
Grand Bari Tokaj Unique Furmint nesie prívlastok akostné víno suché s chráneným označením pôvodu. Vyrobený je z odrody mladého iskrivého Furmintu. Chateau GRAND BARI sa odjakživa riadi vetou - "Tým najkrajším na Slovensku sú jeho krajina, ženy a vína" - a v tomto duchu sa nesú aj ich kvalitné vína. Ak ...
Red Orange Mimosa sa rodí spojením prosecco brut vlastnej výroby so šťavou z najkvalitnejších červených sicílskych pomarančov: "Moro", "Tarocco" a "Sanguinello". Šťava týchto troch kvalít sa dávkuje, aby sa dosiahla dokonalá rovnováha medzi parfumom, vôňou a farbou, a následne sa zmieša so sektom, aby ...
Rossini Candonga® je veľmi osviežujúci koktail, ktorý vznikol rovnako ako koktail Bellini v Benátskom Harry's bare. Je výborný ako aperitív a ocenia ho milovníci nízkoalkoholických koktailov. Candonga - špeciálne jahody, vyznačujúce sa pretrvávajúcou arómou a intenzívnou dochuťou, kombináciou, ktorá ...
Bellini je slávny koktail z talianskych Benátok namiešaný z prosecco brut a šťavy z lahodných bielych broskýň Maria Bianca. Broskyne, ktoré pestuje samo vinárstvo Canella neďaleko San Doná di Piave v oblasti Veneto, sa zbierajú v čase svojej najvyššej zrelosti, tak aby sa zabezpečila maximálna koncentrácia ...
Puccini je aperitív zložený z dvoch dielov prosecco brut a jedného dielu mandarinkovej šťavy od konzorcia Tardivo di Ciaculli, ktoré vďačí za svoj názov dedine Palermo, v ktorej bol objavený, a dobe zrenia, neskoršie ako bežnejšie odrody. Silnú arómu, obsah cukru, tenká šupka, prítomnosť semienok robia ...
Víno získalo v minulosti niekoľko ocenení a vyznamenaní.V roku 2017 získalo zlatú medailu na súťaži Decanter World Wine Awards.
Mionetto Prosecco DOC MILLESIMATO Rosé Extra Dry vzniká z odrôd Glera a Pinot Noir. Šupky hrozna Pinot Noir sa niekoľko dní macerujú, vďaka čomu mušt získava jemnú ružovú farbu broskyňových kvetov. Po primárnej fermentácii, počas ktorej vzniká ružové víno, nasleduje sekundárna fermentácia metódou CHARMAT. ...