Semienka maku v biokvalite. Široké využitie pri pečení. Vhodné aj na výrobu semínkového masla alebo rastlinného mlieka. Tradičné súčasť českej kuchyne..
Slnečnicové semienka majú príjemnú orieškovú chuť. Sú lúpaná a ich použitie je veľmi univerzálny. Vyrobíte si z nich maslo, mlieko alebo napríklad syr. Hodí sa do šalátov, príloh, pečiva či kašou.
Sezamové semienko sa hodí na sladké i slané pečenie, ako posýpka na kaše, jogurty a šaláty. Rozdrvením so soľou tvorí gomasio, ktoré skrášli aj jednoduché každodenné jedlá.Sezam je súčasťou legiend a povestí v mnohých krajinách sveta. Aby nie, je to historicky najdôležitejšie plodina pestovaná pre olej. ...
Kakaový prášok * so zníženým obsahom tuku (obsah kakaového masla najmenej 10%). Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Sušené plátky manga v biokvalite vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pripravíte z nich sladké pečivo alebo ich môžete pridať do kaše či müsli..
Sušené paradajky poslúži v kuchyni ako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svoje obľúbené jedlá – kuskus, zemiakovú kašu, hummus, guacamole. Alebo sú výborné len tak, keď vás chuť na sladké. Zaliate horúcou vodou ľahko zmäknú..
Sezamové semienko sa hodí na sladké i slané pečenie, ako posýpka na kaše, jogurty a šaláty. Rozdrvením so soľou tvoria gomasio, ktoré skrášlia aj prostá každodenné jedla..
Agar-agar je čisto rastlinná želatína, ktorá sa vyrába z morských rias. Využijete ju pri príprave tort, aspiku, krémov, ovocných želé, džemov.
Využitie:náhrada margarínu, oleja - lyžica mletého semienka nahradí lyžicu margarínu alebo oleja v receptoch, pri pečení potom pečivo rýchlejšie hnednenáhrada vajíčka - zmiešajte lyžicu mletého semienka, s troma lyžicami vody a nechajte odstáť pár minút, potom pridajte do cesta namiesto vajíčkakaša - ...
Sušené datle sú vhodné ako skvelý základ do nepečených raw dezertov.
Sušené plody vínnej révy. Chutné sú samotné, možno ich ale použiť aj pri pečení a varení. Majú výraznú sladkú chuť. Majú väčší rozmer ako iné hrozienka a sú o poznanie svetlejšie..
Sušené brusnice sladené chutia skvele samotnej, môžu byť súčasťou raňajok a možno ich využiť aj pri pečení. Vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť..
Sušené slivky bez kôstok v biokvalite. Vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť. Pripravíte z nich sladké pečivo i výbornú omáčku ku slanému jedlu..
Sušené plody vínnej révy v poleve z karobu. Majú výraznú sladkú chuť. Karobky sú vynikajúce náhradou bežných maškŕt..
Originálna pikantná pochutina s orientálnou príchuťou z cícera, kukurice, šošovky a arašidov. Vhodné ako desiata alebo ako pochutina.
Strúhaný kokos sa získava z dužiny kokosového orecha a je bežnou súčasťou predovšetkým sladkých jedál. Kokos má typickú aromatickú vôňu, ktorá dodá vašim pokrmom exotický nádych.
Sladká pochúťka vhodná na priamu konzumáciu, do varenia i pečenia.
Ľanové semienko je typické svojou orechovo-maslovou chuťou. Lepšie sa stravuje rozomleté a môže slúžiť ako náhrada oleja alebo vajcia v rôznych pokrmoch. Jeho výhodou je dobrá skladovateľnosť a vysoká trvanlivosť. Zlatý ľan má oproti hnedému jemnejšiu chuť..
Kombu (u nás je známa tiež pod názvom kelp) je hlbokomorské riasa rastúca v čistých, chladných vodách severu. Kombu je jednou z rias najbohatších na jód.
Sušené sladké marhule v biokvalite. Vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť. Pripravíte z nich sladké pečivo i výbornú omáčku ku slanému jedlu..