Sezamové semienko sa hodí na sladké i slané pečenie, ako posýpka na kaše, jogurty a šaláty. Rozdrvením so soľou tvoria gomasio, ktoré skrášlia aj prostá každodenné jedla..
Semienka maku v biokvalite. Široké využitie pri pečení. Vhodné aj na výrobu semínkového masla alebo rastlinného mlieka. Tradičné súčasť českej kuchyne..
Kakaový prášok * so zníženým obsahom tuku (obsah kakaového masla najmenej 10%). Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
Slnečnicové semienka majú príjemnú orieškovú chuť. Sú lúpaná a ich použitie je veľmi univerzálny. Vyrobíte si z nich maslo, mlieko alebo napríklad syr. Hodí sa do šalátov, príloh, pečiva či kašou.
Sušené datle sú vhodné ako skvelý základ do nepečených raw dezertov.
Sušené plátky manga v biokvalite vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pripravíte z nich sladké pečivo alebo ich môžete pridať do kaše či müsli..
Sušenie je tradičný spôsob konzervovanie datlí. Datle sú chutné samotnej, využitie ale majú aj pri pečení alebo príprave dezertov. Jedná sa o druh ovocia s výraznou sladkou chuťou.
Originálna pikantná pochutina s orientálnou príchuťou z cícera, kukurice, šošovky a arašidov. Vhodné ako desiata alebo ako pochutina.
Sezamové semienko sa hodí na sladké i slané pečenie, ako posýpka na kaše, jogurty a šaláty. Rozdrvením so soľou tvorí gomasio, ktoré skrášli aj jednoduché každodenné jedlá.Sezam je súčasťou legiend a povestí v mnohých krajinách sveta. Aby nie, je to historicky najdôležitejšie plodina pestovaná pre olej. ...
Sušené slivky bez kôstok v biokvalite. Vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť. Pripravíte z nich sladké pečivo i výbornú omáčku ku slanému jedlu..
Sušené plody vínnej révy v poleve z karobu. Majú výraznú sladkú chuť. Karobky sú vynikajúce náhradou bežných maškŕt..
Sušené brusnice sladené chutia skvele samotnej, môžu byť súčasťou raňajok a možno ich využiť aj pri pečení. Vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť..
Banánové chipsy sa vyrábajú sušením zo zrelých banánov, ľahko osmahnutých v slnečnicovom oleji. Sú sladké a chrumkavé. Výborne chutia samotné, možno ich ale aj pridať do kaší alebo sladkého pečiva..
K priamej spotrebe aj ako delikatesa do pokrmov.
Sušené sladké marhule v biokvalite. Vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť. Pripravíte z nich sladké pečivo i výbornú omáčku ku slanému jedlu..
Ľanové semienko je typické svojou orechovo-maslovou chuťou. Lepšie sa stravuje rozomleté a môže slúžiť ako náhrada oleja alebo vajcia v rôznych pokrmoch. Jeho výhodou je dobrá skladovateľnosť a vysoká trvanlivosť. Zlatý ľan má oproti hnedému jemnejšiu chuť..
Sušené brusnice nesladené cukrom, ale jablkovou šťavou v biokvalite. Chutia skvele samotné, môžu byť súčasťou raňajok a možno ich využiť aj pri pečení. Vhodné ako maškrtu aj ako náhrada čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť a štruktúru ich môžete vopred namočiť..
Sušené paradajky poslúži v kuchyni ako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svoje obľúbené jedlá – kuskus, zemiakovú kašu, hummus, guacamole. Alebo sú výborné len tak, keď vás chuť na sladké. Zaliate horúcou vodou ľahko zmäknú..
Využitie:náhrada margarínu, oleja - lyžica mletého semienka nahradí lyžicu margarínu alebo oleja v receptoch, pri pečení potom pečivo rýchlejšie hnednenáhrada vajíčka - zmiešajte lyžicu mletého semienka, s troma lyžicami vody a nechajte odstáť pár minút, potom pridajte do cesta namiesto vajíčkakaša - ...
Sušené plody vínnej révy. Chutné sú samotné, možno ich ale použiť aj pri pečení a varení. Majú výraznú sladkú chuť. Majú väčší rozmer ako iné hrozienka a sú o poznanie svetlejšie..