Mandľová múka Jedna hrsť mandlí vážiaca necelých 30 gramov (čo je odporúčaná denná dávka mandlí, ktorú by sme mali zjesť), obsahuje až 20 rôznych flavonoidov, teda látok, ktoré pomáhajú pred rozvojom chorôb srdca a ciev.
ARAŠÍDOVÁ múka: Arašidová múka je ideálna pre aktívnych ľudí, pretože je dobrým zdrojom bielkovín. Nič iné nie je pridané počas procesu výroby, takže sa jedná o čisto prírodnú a zdravú voľbu. Vhodné na pečenie všetkých druhov dezertov a tam, kde chcete nahradiť za klasickú múku.
Milovníci kokosu pozor! Kokosová múka ťa prekvapí tým, aká je jemná a zároveň prirodzene bezlepková – môžeš ju použiť ako skvelú alternatívu bežnej pšeničnej múky a je vhodná pre Paleo stravu a celiakov.
Ovos je na živiny veľmi bohaté obilie. Múka z ovsa sa môže použiť na prípravu slaných i sladkých ciest, kaší, na zahustenie polievok a omáčok a možno ju pridať aj do chlebového cesta.
Ryžová múka sa vyrába z ryže špeciálnym postupom. Využíva sa na prípravu pečených i nepečených sladkých i slaných jedál.
Špaldová múka Celozrnná špaldová múka je vhodnou alternatívou k múke pšeničnej. Špalda je stará odroda pšenice. Je mletá z celých pšeničných zŕn a počas mletia nedochádza k odstráneniu otrúb a klíčkov.