Likéry sú jedným z veľmi obľúbených druhov alkoholu. Sú charakteristické jemnou bylinkovou chuťou a tým, že ich na trhu nájdete veľké množstvo. Výber by sa mal odvíjať najmä od vašich preferencií, prípadne cenovej relácie.
Bolo to v roku 1815, keď Ausano Ramazzotti uskutočnil niekoľko experimentov, v ktorých zmiešal ingrediencie z celého sveta, ako sú talianske sladké pomarančové šupky, rebarbora, kurkuma a rozmarín. Ramazzotti Sambuca je talianska anízový likér. Za jej špecifickou chuťou a charakteristickou plnou arómou ...
Ríbezľová Riga Black Balsam BLACKCURRANT je spojenie pravdepodobne najstaršieho horkého bitteru na svete Riga Black a prírodnej severskej šťavy z čiernych ríbezlí. Tento lotyššský bitter kombinuje horkú bylinnú a kyslú ríbezľovú chuť do odvážneho výsledku plného zrelého bobuľového ovocia. Proces výroby ...
Cynar je taliansky aperitívový likér vyrobený pomocou 13-tich rôznych rastlín. Hlavnou príchuťou je vlastne artičok a jeho názov Cynar pochádza z latinského výrazu pre artičok, Cynara scolymus. Má horkosladkú chuť a je dobrý s ľadom, sódou a plátkom pomaranča (veľmi obľúbené v Taliansku). Dobre sa hodí ...
Likér Amarula je vyrábaný z plodov stromu Marula, ktorý je taktiež známy ako "Sclerocarya birrea", alebo "Sloní strom." Jeho chuť je plná krémová. Perfektná zmes kávy, výťažku plodov stromu Marula, vanilky a rumu dáva likéru Amarula jedinečnú chuť. Likér Amarula je druhým najpredávanejším krémovým likérom ...
Legenda z roku 1752 - Riga Black Balsam. Tvorcom receptu je farmaceut a kováč z Rigy, Abraham Kunce. Farba tohto nápoja je hnedasto čierna, chuť horká a pripomínajúca liečivú zmes. Riga Black Balsam je jeden z tých špeciálnych nápojov, ktorých recept je tajný. Známe je len to, že obsahuje 24 prísad - ...