Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Kuchynské nože
Japonský kuchynský sekáčik patrí k základnému vybaveniu japonských kuchárov a má v kuchyni mnohonásobné využitie. Mohutná a veľmi ostrá čepeľ je určená na krájenie zeleniny na veľmi tenké plátky a taktiež na oddeľovanie mäsa a krájanie. Dĺžka:165/306 mm. Nože zo série DMS sú balené v elegantných drevených ...viac
Japonský kuchynský sekáčik patrí k základnému vybaveniu japonských kuchárov a má v kuchyni mnohonásobné využitie. Mohutná a veľmi ostrá čepeľ je určená na krájenie zeleniny na veľmi tenké plátky a taktiež na oddeľovanie mäsa a krájanie. Dĺžka:165/306 mm. Nože zo série DMS sú balené v elegantných drevených boxoch. Dnes sa damašková oceľ delí na na "liatu" a "zvarovú". Vznikal roztavením ocele do malých hlinených nádob a následným pridávaním rôznych prímesí ocele a železa podľa receptúry kováča. Oproti tomu je zvarový damašk vrstvený, tvorený najmenej z dvoch druhov ocele, alebo ocele a iného kovu. Používa se mäkká pružná oceľ v kombinácii s tvrdou, vysokouhlíkovou oceľou v desiatkach, až stovkách vrstiev. Geniálna a doteraz neprekonaná technológia preslávených japonských kováčov dokázala spojiť pružnú a tvrdú oceľ tak, aby sa snúbili ich jedinečné vlastnosti v unikátne dielo samurajských mečov. Nože vyrobené zvarovou technológiou v 70 vrstvách zlúčili mäkkú oceľ VG2 a tvrdú oceľ VG10. Vďaka tomu získali skvelé vlastnosti - extrémnu tvrdosť a dlhú životnosť. Dodávateľom materiálov pre naše nože je japonská oceliareň TAKEFU. Rukoväť nožov pochádza z javorového dreva a je upravená metódou KEBONY. Táto technológia vyvinutá v Nórsku je patentovaným procesom, ktorý bez škodlivých látok a toxínov zosilňuje bunkovú štruktúru použitého javora a rukoväti dodá nielen prvotriedne vlastnosti tvrdého dreva, ale aj sýtu hnedú farbu.
Prezrite si ďalšie Kuchynské nože Catler, najprezeranejšie produkty Catler alebo najlacnejšie Kuchynské nože.