Bez lahodného nápoja, akým je víno, si už málokto z nás vie predstaviť oslavu alebo príjemný večer vo dvojici. Varené vínko zase nechýba na vianočných trhoch a či už je biele alebo červené, všetci si na ňom pochutnávame. Vínu v staroveku pripisovali božský pôvod a jeho obľúbenosť stáročia pretrváva. Na predaj dnes nájdeme veľa značiek a chutí. Šumivé vína a sekty, biele, červené či ružové vína si môžete kúpiť aj v elektronických obchodoch. Niektoré sú v ponuke v sadách s pohármi, ktoré sú skvelé aj ako darček.
Biele slovenské perlivé víno z dielne Matyšák, semi-sparkling, extra dry. Svieže perlivé víno Momento sa vyrába metódou Charmat - sekundárnou fermentáciou v tlakových nádobách. Prirodzené jemné iskrivé bublinky, ovocno-muškátová vôňa, harmonická chuť kyselín a zvyškového cukru dodávajú vínu dlhotrvajúci ...
Tokajské samorodné sladké, r. 2008, 0,375 l vinárstva J. & J. Ostrožovič patrí k tomu najlepšiemu čo Tokajská vinohradnícka oblasť ponúka. V tomto víne sa stretáva jedinečnosť terroiru Tokaja so svojou sopečnou pôdou, energia slnka horúcich dní i pôsobenie jesenných ranných hmiel pod taktovkou ušľachtilej ...
Akostné víno z PD Mojmírovce. Víno s CH.Z.O.
Akostné víno zlatožltej farby vôni po ružiach s korenistou chuťou jabĺk.
Špecifikácia vína Pálava D.S.C. = víno s chráneným označením pôvodu. Pálava je odroda, ktorá poskytuje stabilnú kvalitu hrozna každoročne a ktorá už pri kvasení rozvonia celú pivnicu. Pálava je vyrábaná z troch zberov. Prvý zber sa oberá ešte pred úplným dozretím strapcov, druhý pri cukornatosti okolo ...
Sviežosť lúčnych kvetín a jemnosť mliečnych vyzretých lieskových orieškov dopĺňajú páčivé kyselinky a originálne odrody korenistých moravských Veltlínu.
Svieža kvetnatá vôňa lipového média sprevádzajú bonbóny citrusového ovocie s pikantnými kyselinami na záver.
Víno má charakteristický prejav transformovaného kôstkového ovocia, ktorá dopĺňa v chuti zaváraninové médium žltomäsitých sliviek s pikantnou slabinou v dochuti.
Vôňa prezretých a zavaraných ringlôt s ľahkým odtieňom sušenej medovky prechádza do plnej vrstevnato štruktúrovanej korenitosti s vápencovou noblesou v dochuti.
Buket jarných kvetín s dotykom kručinky, citrónovej trávy a čerstvých limetiek sprevádzané v chuti bonbónové tóny bielych ríbezli, šťavnatých citrusov s kandizovaným ovocím na záver.
Zrelý buket zavaraných marhúľ s jemne korenitým a vanilkovým kontextom sprevádza v chuti dezertnosť kandizovaného tropického ovocia.
Vyzretá kvetinovo -ovocná vôňa s muškátovo citrusovým prejavom doprevádza harmonická chuť s jemným limetkovým záverom.
Hrozno pochádza z regulovanej úrody a je spracované technológiou kontrolovanej fermentácie.
Jemná vôňa kvitnúcich pomarančovníkov a pukov ruží sprevádza v chuti kompótové liči s odtieňmi jablčného závinu v dochuti.
Vyzývavá aróma čiernych ríbezlí, egrešov a kvetu bazy je v chuti doplnená tónmi tropického ovocia s impozantnou dochuťou lúčneho medu.
Zrelý buket zavaraných marhúľ s jemne korenitým a vanilkovým kontextom sprevádza v chuti dezertnosť kandizovaného tropického ovocia.
Zrelý buket zavaraných marhúľ s jemne korenitým a vanilkovým kontextom sprevádza v chuti dezertnosť kandizovaného tropického ovocia.
Hrozno je spracované technológiou riadeného kvasenia v 6000 litrovom dubovom sude s následným školením a zrením vína v nových barrikových sudoch. Buket zvarených egrešov ringlôt a zvýraznených marhuľami prechádza v chuti do limetko-broskyňového kompótu. Štruktúrované elogatiny s pikantnými ryzlingovými ...