Červená šošovka nemá šupku ako iné strukoviny a je sfarbená do oranžovej. Nemusí sa namáčať a je rýchlo uvarená. Po uvarení sa rozpadá a hodí sa tak predovšetkým na prípravu kaše alebo polievky.
Nazývajú sa fazuľa, ale sú príbuzné skôr mungo. Môžete ich namočiť a potom variť. Používajú sa ako príloha, do šalátov, polievok a dokonca sa hodí aj do sladkých jedál. Majú skvelú orieškovú chuť. Vychutnajte si ich v biokvalite.
Zloženie: Lepkavá ryža, niacinamid, tiamín mononitrát, kyselina listová, železo. Nutričné hodnoty/ 100g produktu: Energia 356kcal, tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g, sacharidy 80g z toho cukry 0 g, bielkoviny 6,67 g, soľ 0g.
Zloženie: Lepkavá ryža 100%.Nutričné hodnoty/100g produktu: Energia 1507kJ/355kcal, tuky 0,5g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0g, sacharidy 80g, z toho cukry 0g, bielkoviny 7g, soľ 0,01g.
Zloženie: Guľatozrnná Japonská ryža na suši 100%.Nutričné hodnoty / 100g produktu: Energia 1502 kJ/345kcal, tuky 0,9g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2g, sacharidy 79g, z toho cukry 0,2g, vlákniny 1,5g, bielkoviny 6,7g, soľ 0,03g.