K obľúbeným nealkoholickým nápojom, ktoré rýchlo uhasia náš smäd, patria džúsy. Pod slovom „džús“ však často rozumieme aj ovocné nektáre či limonády, ktoré sa svojím zložením líšia. Džús má 100 % podiel ovocia alebo zeleniny, kým ostatné spomínané nápoje výrazne nižší. V poslednom období sa presadzujú produkty bez konzervantov, umelých sladidiel a farbív, teda bez zbytočnej chémie. Ak máte radi džúsy, pozorne si všímajte ich zloženie. Len tak budete mať istotu, že pijete naozaj kvalitný nápoj.
Granátové jablko je celosvetovo známe ovocie predovšetkým pre svoje rôznorodé priaznivé účinky pre ľudské zdravie. Býva často označované za priamo studnicu antioxidantov a aminokyselín. Antioxidanty a aminokyseliny prospievajú pri prevencii proti nádorovým ochoreniam a znižujú riziká vzniku srdcovo-cievnych ...
Višne sú šťavnaté, nízkokalorické, sladko-trpké ovocie. Sú zdrojom prírodných antioxidantov, aminokyselín, antokyanov, vlákniny, dôležitých vitamínov C, K, A, E, B a minerálov ako je vápnik, horčík, železo, draslík, fosfor, zinok, mangán, a môžu tak mať množstvo priaznivých zdravotných účinkov. Vďaka ...
Černice sú šťavnaté, nízkokalorické, sladko-trpké ovocie. Sú zdrojom prírodných antioxidantov, aminokyselín, antokyanov, vlákniny, dôležitých vitamínov C, K, A, E, B a minerálov ako je vápnik, horčík, železo, draslík, fosfor, zinok, a môžu tak mať množstvo priaznivých zdravotných účinkov. Vplyvom antokyanov, ...
Slivky obsahujú množstvo užitočných a zdraviu prospešných minerálov, ako sú vápnik, horčík, fosfor či draslík, sú bohaté na vlákninu, triesloviny a organické kyseliny. Konzumácia sliviek je odporúčaná pri reumatických problémoch a dne, pomáhajú chrániť srdce a cievy, sú vhodné pre ľudí s vyššou hladinou ...
Granátové jablko je celosvetovo známe ovocie predovšetkým pre svoje rôznorodé priaznivé účinky pre ľudské zdravie. Býva často označované za priamo studnicu antioxidantov a aminokyselín. Antioxidanty a aminokyseliny prospievajú pri prevencii proti nádorovým ochoreniam a znižujú riziká vzniku srdcovo-cievnych ...
Černice sú šťavnaté, nízkokalorické, sladko-trpké ovocie. Sú zdrojom prírodných antioxidantov, aminokyselín, antokyanov, vlákniny, dôležitých vitamínov C, K, A, E, B a minerálov ako je vápnik, horčík, železo, draslík, fosfor, zinok, a môžu tak mať množstvo priaznivých zdravotných účinkov. Vplyvom antokyanov, ...
Slivky obsahujú množstvo užitočných a zdraviu prospešných minerálov, ako sú vápnik, horčík, fosfor či draslík, sú bohaté na vlákninu, triesloviny a organické kyseliny. Konzumácia sliviek je odporúčaná pri reumatických problémoch a dne, pomáhajú chrániť srdce a cievy, sú vhodné pre ľudí s vyššou hladinou ...
Čučoriedky sú šťavnaté, nízkokalorické, sladko-trpké ovocie. Sú zdrojom prírodných antioxidantov, aminokyselín, antokyanov, vlákniny, dôležitých vitamínov C, K, A, E, B a minerálov ako je vápnik, horčík, železo, draslík, fosfor, zinok, a môžu tak mať množstvo priaznivých zdravotných účinkov. Vplyvom ...
Višne sú šťavnaté, nízkokalorické, sladko-trpké ovocie. Sú zdrojom prírodných antioxidantov, aminokyselín, antokyanov, vlákniny, dôležitých vitamínov C, K, A, E, B a minerálov ako je vápnik, horčík, železo, draslík, fosfor, zinok, mangán, a môžu tak mať množstvo priaznivých zdravotných účinkov. Vďaka ...
Čučoriedky sú šťavnaté, nízkokalorické, sladko-trpké ovocie. Sú zdrojom prírodných antioxidantov, aminokyselín, antokyanov, vlákniny, dôležitých vitamínov C, K, A, E, B a minerálov ako je vápnik, horčík, železo, draslík, fosfor, zinok, a môžu tak mať množstvo priaznivých zdravotných účinkov. Vplyvom ...