Whisky je obľúbeným typom alkoholu, ktorý sa môže podávať na desiatky spôsobov. Na trhu sa stretnete s rôznymi typmi, nehovoriac o tom, že sa odlišujú aj pomenovaním. Kedy hovoríme o whisky a kedy o whiskey?
Toiteach je galský výraz pre "dymový". A to je ťažko rašelinová Bunnahabhain! Skvelá šanca vyskúšať dymový slad z pálenice produkujúcej jemné a ovocné Islay whisky.Vôňa: Krásne jemná rašelina, náznaky korenistého tepla a zložitosti. Niektoré ovocia a dym.Chuť: Pikantné teplo otvorí chuť sladkého ovocia, ...
Základný Bunnahabhain, ktorý sa teraz plní do novej prepracovanej fľaši. Táto 12 ročná whisky je ľahko rašelinová na Islay single malt, teda je ľahká a svieža. Teraz vo vyššej sile 46,3% - pre väčšiu zložitosť a chuť.Vôňa: Čerstvá a sladká, cítime morské riasy a slad.Chuť: Jemná a hebká, sherry, orechy, ...
Cruach Mhóna znamená v gaelčine hromadu sušiacich sa rašelinových kociek a je pokračovaním Toiteach (po gaelsky "dymový") ako rašelinový nápoj značky Bunnahabhain. Hoci Islay je známy rašelinou, tento nápoj značky Bunnahabhain sa pomocou nej nevyrába (výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo).Vôňa: Rašelina ...
Pomerne nedávno vydaná whisky od Bunnahabhain. Je menej rašelinová na whisky z Islay. Slad zrel v sherry sudoch po dobu 18 rokov a má pobrežné tóny a niektoré liečivé podtóny.Vôňa: Plná, obilniny, teplé pečivo, ľahko slané maslo. Ovocie s nádychom dymu. Jód. Slad, jablková kôra.Chuť: Veľmi suchá, jablko, ...