Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Vychádza 20. 5. 2016.Vilo Habo, televízna celebrita z kuchárskej šou Moja mama varí lepšie ako tvoja, patrí medzi najžiadanejšie osobnosti vôbec. Aj napriek tomu, že je mnohým proti srsti ako človek, je prekvapivo medzi bežnými ľuďmi obľúbený a sami po zhliadnutí jeho spôsobu varenia zhodnotili, že to ...
Pečené mäso je čosi mimoriadne. Keď ho dávame do rúry, je to akoby signál na príjemné posedenie celej rodiny a najlepších priateľov okolo dobrého jedla. V Sviatočných receptoch na pečené mäso sme vzali všetky druhy mäsa vhodného na pečenie, pridali zopár jednoduchých príchutí, upiekli ho na niekoľko ...
Kokosový olej je spomedzi výrobkov z kokosu určite najobľúbenejší. Dá sa použiť doslova na všetko, a to nielen vo výžive, ale aj v kozmetike či dokonca v domácnosti.5 top možností využitia.1 – vegánska nátierka.2 – prostriedok na ošetrenie rias.3 – aromatický telový olej.4 – zubná pasta.5 – prísada do ...
2010. Prijde-li rec na vino, mysli se vetsinou napoj. Jako napoj je znamo jiz od doby kamenne a za antiky se pilo primo masove. Jeho obliba pretrvala dodnes a neoslabilo ji ani pivo. Vyrazna chut otevrela vinu cestu i mimo sklenku a to do kucharskeho hrn
Dámské kalhotky Gorsenia K442 Luisse béžová S, Elegantní klasické dámské kalhotky v béžové barvě. Kalhotky jsou vyrobené z měkkého mikrovlákna. Přední díl modelu zdobí dvě krajkové vsadky. Kalhotky jsou vzadu hladké. Nohavičky jsou ve přední části i vzadu olemované dvojitým jemným pružným tylem. Složení: ...
Nabízíme vám 15 dosud nepublikovaných menu zahrnujících předkrm, hlavní jídlo, dezert a slané nebo sladké pochutiny, které vytvořilo 15 autorek internetových blogů.Dátum vydania: 20.5.2009Edícia: Malá kuchařka pro velké gurmányVydanie: 1.Väzba: brožovanáISBN: 978-80-7234-749-0Strán: 160Formát (mm): 135x150.
Tato kniha vám nabízí více než 50 netradičních receptů, s nimiž připravíte pokrmy "úplně jinak, než je znáte"!Dátum vydania: 16.12.2007Edícia: Malá kuchařka pro velké gurmányVydanie: 2.Väzba: brožovanáISBN: 978-80-7234-747-6Strán: 320Formát (mm): 136x153.
Tato kniha vám nabízí více než 50 snadných a nápaditých receptů z polotovarů, které vás budou bavit, uspoří váš čas a získají vám obdiv vašeho okolí.Dátum vydania: 6.12.2007Edícia: Malá kuchařka pro velké gurmányVydanie: 1.Väzba: brožovanáISBN: 978-80-7234-754-4Strán: 160Formát (mm): 136x153.
Morske rasy, zname svymi lecebnymi vlastnostmi pri detoxifikaci tela, snizovani krevniho tlaku a zmirnovani zanetu, jsou vynikajici pro lidi s omezenym vyberem jidelnicku kvuli zdravotnim problemum nebo precitlivosti na nektere potraviny. Recepty neobsahuji zadne bezne alergeny a tak doplnuji lecebne ...
Obsah: - Citrónová tvarohová torta - Tvarohové taštičky - Tvarohový koláč s citrónovou polevou - Trojfarebný tvarohový krém - Tvarohové štangle - Tvarohová dobrota - Kocky s volským okom - Chutný tvarohový koláč - Malinová tvarohová torta a iné...
Odborník na chudnutie Dr. Joe Colella prichádza s novým prístupom k stravovaniu, ktorý potláča hlad a umožňuje dostať chuť do jedla pod kontrolu, zhodiť nadbytočné kilogramy a upevniť si zdravie. Zmena apetítu predstavuje účinný šesťtýždňový trojfázový plán, vďaka ktorému prekonáte bolesti z hladu, potlačíte ...
Z hrnca do rozprávky - Lenka Šóošová, Barbora Rakovská, Robo Papp.Vydavateľ: IKAR, Väzba: Knihy viazané, Počet strán: 132, Rok vydania:2014.Kniha Z hrnca do rozprávky je súbor domácich receptov vytiahnutých priamo z kuchýň autorov. Lenka Šóošová, Robo Papp a Barbora Rakovská sa rozhodli podeliť so svojimi ...
V tejto knihe sa dozviete všetko, čo potrebujete vedieť o fenomenálnom japonskom prášku zo zeleného čaju matča. Odhaľte históriu tohto zázraku, zoznámte sa s jedinečným japonským čajovým obradom a zistite, aké špeciálne metódy sa používajú pri pestovaní, triedení a mletí tohto čaju. Zaujíma vás, aké ...
Intex 58770 Nafukovací mufin.Barevný košíček naplněný bílou hmotou s posypem je graficky ztvárněn na tvaru mufinu, který se stal námětem jedné ze zábavných matrací Intex.Firma Intex obhajuje svoji kvalitu výrobků pro rekreaci a zábavu na celosvětovém trhu již několik desítek let. To platí jak pro bazény ...
I ¦ Ice Cream Mrazené jogurty a zmrzlinové sendviče sú nové hviezdy na zmrzlinovom nebi. Okrem nich vám ponúkame mrazené tortičky, nanuky a mrazené lízanky. 40 labužníckych receptov na zdravé nízkotučné pochúťky, ale aj hriešne krémové so šľahačkou a s mascarpone. Všetky majú niečo spoločné: sú neodolateľné ...
Slovenského herca Braňa Deáka nepoznajú len priaznivci divadla, ale aj fanúšikovia televíznych seriálov. Najmä vďaka nim sa stal z plachého mladíka súčasný sexsymbol a idol žien. Kto vlastne je Braňo Deák? Čo má rád? Čo ho teší? Odpovede prináša táto kniha. Predstaví vám muža, ktorý má rád dobré jedlo ...
Z obsahu: Domáca čokoládova zmrzlina Rumová-orechová zmrzlina Mediteránna zmrzlinová torta Jogurtovo-višňová torta Bazalková zmrzlina s orieškami Makové parfait Smotanovo-ovocná zmrzlina Citrónový sorbet Domáca vanilková zmrzlina a iné. Slovenský text.
Keď začne Vilo Habo variť, lietajú všade naokolo ruky, nohy, panvice a vtipné výroky. Z každého varenia urobí nezabudnuteľnú šou, ktorú zaklincuje fantastickým jedlom. A aké jedlá varí Vilo Habo najradšej? Predsa tie, ktoré nájdete v jeho vlastnej kuchárskej knihe! V zásade však musia byť slovenské, ...
Vodka je medzi alkoholmi absolútna jednotka! V tejto inšpiratívnej knihe sa dozviete všetko, čo by ste o nej mali vedieť – či ju pijete s ľadom, alebo miešanú. Zoznámite sa so vzrušujúcimi dejinami vodky, dozviete sa, ako sa vyrába, a spoznáte vyše 60 najvýznamnejších značiek z celej Európy. Nechýbajú ...
Edice Kuchařky. Po úspěšném vydání knihy Hlíva ústřičná se autorka ve své další knize věnuje pěstování dalších druhů hub a přípravě pokrmů z nich. Kniha je doplněna i atláskem hub. V knize najdeme nejenom houby známé, ale i exotické, např. Jidášovo ucho - "Čínská černá houba".