Rodiskom obľúbenej Tequily je Mexiko. Tento alkoholický nápoj sa získava z modrej agávy a jeho prvý export bol v roku 1873. V súčasnosti je Tequila mimoriadne obľúbená aj na Slovensku. Rozlišujeme niekoľko druhov – Tequila blanco, gold či reposado. Pohárik tohto nápoja sa podáva so soľou a plátkami citróna, je len na vás, ako si ho vychutnáte. Tequilu v elektronických obchodoch nájdete v rôznych cenách, v závislosti od kvality. Ponuku si pred kúpou poriadne preverte a cíťte sa ako Mexičania.
Mezcal ako blízky príbuzný tequily sa dá vyrobiť z jedného z 8 rôznych typov agávy, kým tequila sa dá vyrobiť iba z modrej agávy. Takisto je to veľmi chutné a tradičné (niečo ako pirôžok). Mezcal San Cosme sa vyrába v malých sériách v mexickom regióne Oaxaca zo 100 % agávy espadin a má krásnu zložitú ...
La Herencia de Sánchez Mezcal Artesanal je vysokokvalitný mexický Joven mezcal z veľmi obľúbenej odrody agáve Espadín (Angustifolia). La Herencia de Sánchez znemená "dedičstvo Sáncheza", presnejšie majstra destiléra Romula Sancheza Paradu. Ide o pomerne ľahký a tradičný mezcal s príjemnou dymovou vôňou ...
1800 anejo, ultra premium tequila, ktorá zrela viac než 12 mesiacov v malých francúzskych dubových sudoch, a jej malá časť zrela 3 roky v americkom dube.
Destilovaný zo 100% modrého Weberovho agáve, zreje od 2 mesiacov do jedného roka v sudoch, ktoré nie sú väčšie ako 20 000 L. Je akceptovateľný akýkoľvek druh dreva, hoci najbežnejšie sú sudy ex-bourbon. Reposado v preklade znamená "odpočíval".
Kah Blanco Tequila predávaná v očarujúcej fľaši inšpirovanej tradičnými Calaveras používanými na oslavách Día de los Muertos (Dňa mŕtvych) v Mexiku, by bola strašidelným pekným doplnkom baru.Vôňa: Jemne trávnatá. Pocukrované mandle. Energická, bylinkové tóny agáve.Chuť: Rozvíjajúca sa orieškovosť. Citrus, ...
Klasická mexická tequila Reposado. Vyrába sa iba z vrchov rastliny blue weber agave. Vačšina tequil obsahuje iba 20% vrchov a 80% celej rastliny. Agave sa zbiera v Altos de Jalisco regióne, ktorý je najlepší pre túto rastlinu. Pôda je dobre prevdzušnená s vysokým podielom železa. Agáve sa zbiera z 6 ...
Planta Santa Reposado mezcal sa vyrába v mexickom meste Oaxaca. Mezcal je destilát vyrobený hlavne z odrody rastliny agáve Maguey Espadin ale aj ďalších divo rastúcich agáv. Reposado zrie viac ako 4 mesiace v amerických dubových sudoch. Recept na výrobu a destiláciu má už viac ako 400-ročnú tradíciu, ...
Patrón Reposado je vyrobená zo 100% agávy, zrejúca 6 mesiacov v dubových sudoch. Má jemnú a sviežu chuť, ktorú nájdeme aj u Patron Silver, navyše sa objavujú tóny dreva a medové sladkosti. Každá fľaša je ručne vyrábaná a číslovaná. Je svieža s jemnou dubovou príchuťou. Základ pri výrobe ultra-premium ...
Klasická anejo mexická tequila. Vyrába sa iba z vrchov rastliny blue weber agave. Vačšina tequil obsahuje iba 20% vrchov a 80% celej rastliny. Agave sa zbiera v Altos de Jalisco regióne, ktorý je najlepší pre túto rastlinu. Pôda je dobre prevdzušnená s vysokým podielom železa. Agáve sa zbiera z 6 až ...
Ultra jemná tequila s obsahom alkoholu 40%. Má intenzívnu chuť plnú agáve. Zreje 10 mesiacov vo francúzskych limousin dubových sudoch, vďaka ktorým získava jemné tóny vanilky a karamelu. V San Franciscu na súťaži World Spirits Competition v roku 2016 bola ocenená dvomi zlatými medailami.
Planta Santa Añejo mezcal sa vyrába v meste Oaxaca na juhu Mexika. Mezcal je destilát vyrobený hlavne z odrody rastliny agáve Maguey Espadin ale aj ďalších divo rastúcich agáv. Recept na výrobu a destiláciu má už viac ako 400-ročnú tradíciu, ktorá sa dedila z generácie na generáciu. Zrie viac ako 12 ...
Táto tequila zreje priemerne šesť mesiacov v dubových sudoch. Toto zrenie jej dodáva čistotu a sviežosť. Oproti svojej mladšej sestre, má bohatšiu, jemnejšiu chuť a arómu pripomínajúcu vanilku, limetku, mladé pomaranče. V závere sa objavujú stopy po dubovom sude a sladkosti modrej agáve. Farba: jemný ...
Vyzretá k dokonalosti. Kombinácia moderných a tradičných destilačných techník. Anejo bola prvýkrát svetu predstavená v roku 1962, firmou Casa Herradura. Odvtedy Herradura Anejo dozrieva v sudoch z bieleho amerického dubu, po dobu 25 mesiacov, čo je o 13 mesiacov viac ako bežne tequila zreje. Výsledkom ...
VIDA de San Luis Del Rio, je organický mezcal od Del Maguey. Začína na nízkej cenovej úrovni aby bol dostupný pre viac ľudí. Predaj bol spustený v oku 2010 a dnes sa teší vysokej obľube barmanov, keďže je skvelo miešateľný. Ručne vyrobený, dvakrát destilovaný, veľmi pomaly v drevom poháňanom medenom ...
Citrusovú a sviežu tequilu Don Julio''s Blanco vyhodnotil časopis Wine Enthusiast ako "klasiku". Je to ich najvyššia chvála a bola udelená potom, ako uznávaný kritik F Paul Pacult ochutnal 250 tvrdých alkoholických nápojov.
Kah Anejo Tequila zreje 2 roky v amerických súdkoch z bieleho duba a potom sa naleje do týchto fliaš v tvare lebky, ktorých inšpiráciou je Deň mŕtvych - Día de los Muertos. Táto má dokonca ešte viac lebiek namaľovaných v očných jamkách. Lebky v lebkách. Pripomína účinok LSD.Vôňa: Veľa sladkého karamelu ...
Skvelá tequila, ktorá pochádza z haciendy čo spoluzaložil George Clooney. Je vyrábaná priamo vo vrchoch mexického štátu Jalisco, ktorý je domovom tequily. Táto "mladá" blanco tequila zreje po dobu 2 mesiace. Krátkou dobou zrenia je jej chuť ostrejšia a tvrdšia. Je hladká a na jazyku sa skvelo rozplynie, ...