Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Šumivé víno
Prvá továreň v Európe po Francúzsku, kde sa vyrábalo šumivé víno podľa originálneho francúzskeho receptu, bola založená v roku 1825 bratislavskými mešťanmi - Johannom Fischerom a Michaelom Schönbauerom v Bratislave. Bratislava sa tak stala kolískou šumivého vína v Európe a prvým mestom mimo hraníc Francúzska, ...viac
Prvá továreň v Európe po Francúzsku, kde sa vyrábalo šumivé víno podľa originálneho francúzskeho receptu, bola založená v roku 1825 bratislavskými mešťanmi - Johannom Fischerom a Michaelom Schönbauerom v Bratislave. Bratislava sa tak stala kolískou šumivého vína v Európe a prvým mestom mimo hraníc Francúzska, kde sa toto víno vyrábalo. Sídlo firmy bolo na bývalej Krajinskej ceste, dnes známej ako Radlinského ulica. Továreň stála na miestach, kde sa dnes nachádza budova novšej časti Chemicko-technologickej fakulty STU.Prvým členom rodiny Hubertovcov, ktorý sa v roku 1875 objavuje ako spolumajiteľ továrne na výrobu šampanského spolu s Fischerom, bol Franz Hubert, mladší brat Johanna Evangelistu Huberta, už spomínaného zakladateľa firmy podľa legendy. V roku 1877 odkúpila rodina Hubertovcov od Johanna Fischera celú firmu a v tomto období sa na etiketách fliaš objavil aj cisárom udelený erb Hubertovcov. Firma bola v roku 1877 prepísaná na J. E. Huberta, ktorý však v roku 1882 ako 33 ročný po ťažkej chorobe zomrel a vedenie podniku po ňom prebrala jeho manželka Pauline, známa z legendy. Pauline svojou usilovnosťou a rozhľadom zveľadila podnik v každom smere. Hospodárska kríza začiatkom 20. storočia a neskôr prvá svetová vojna prispeli k významnému poklesu dopytu po šampanskom a šumivých vínach. Osudy firmy však od roku 1918 až do 1945 bohužiaľ nie sú známe. 5. júna 1945 bola na firmu uvalená národná správa s odôvodnením, že majiteľom firmy je osoba maďarskej národnosti a teda neprijateľná pre ČSR. Od tejto doby až do konca roka 1948 sa podnik zmietal v povojnovej kríze a prechádzal z rúk do rúk. Než sa stal Hubert J.E. 1. januára 2002 dcérskou spoločnosťou nemeckej firmy Henkell&Co, prešiel si od konca 2. svetovej vojny dlhú cestu. Po vojne sa decembrom 1948 skončila epocha súkromného vlastníctva firmy Hubert J. E. a s ňou aj epocha Hubertovcov ako majiteľov firmy. V marci 1949 sa podnik začlenil do národného podniku Západoslovenský liehový priemysel v Leopoldove a v roku 1952 sa prevádzka presunula do Serede, kde sa z neho stala 1. augusta 1995 súkromná akciová spoločnosť Hubert J.E. V Seredi závod funguje dodnes. Hubert Club Ružové Polosladké Vyvážená chuť ružového elegána sa vyrába z najkvalitnejších modrých odrôd viniča Svätovavrineckého a Frankovky modrej, ktoré navodia jemnú škoricovú vôňu s plnou zamatovou chuťou. Ideálnym doplnkom k tomuto sektu sú tvarohové koláče, alebo zákusky a rolády s bielou čokoládou.
Prezrite si ďalšie Šumivé víno Hubert, najprezeranejšie produkty Hubert alebo najlacnejšie Šumivé víno.