Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Orechy a semienka
Jedlé semienka borovice pínie. Zloženie: jadra píniových orieškov *. * alergén Môže obsahovať stopy arašidov a sezamu. Výživové údaje v 100 g výrobku: energetická hodnota: 2953 kJ / 715 kcal; tuky: 68 g; nasýtené mastné kyseliny: 4,9 g; sacharidy: 9,4 g; cukry: 3,6 g; vláknina: 3,7 g; bielkoviny: 3,7 ...viac
Jedlé semienka borovice pínie. Zloženie: jadra píniových orieškov *. * alergén Môže obsahovať stopy arašidov a sezamu. Výživové údaje v 100 g výrobku: energetická hodnota: 2953 kJ / 715 kcal; tuky: 68 g; nasýtené mastné kyseliny: 4,9 g; sacharidy: 9,4 g; cukry: 3,6 g; vláknina: 3,7 g; bielkoviny: 3,7 g; soľ: 0 g. Krajina pôvodu: Čína. Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme. Použitie: Píniové oriešky sa botanicky neradia medzi orechy, ide o jedlé jadra semien juhoeurópskych borovíc, avšak vďaka svojmu vzhľadu získali toto označenie. Vďaka náročnému zberu sú pínie čiže cédrové semienka pomerne drahoz potravinou. Ide o typickú surovinu pre taliansku kuchyňu, kde sa používa do piest, chlebov, k cestovinám, ako korenie a vďaka svojej jemne sladkastej a maslovej chuti tiež pri príprave dezertov. Tradične sa pridávajú aj do omáčky tarator zo Stredného východu, čo je krémová pasta z pínií, chleba, cesnaku, mlieka a olivového oleja. Pínie môžeme tiež pražiť, čím sa zvýrazní ich chuť. Takto pripravené semienka sú vhodné ako posyp múčnikov, zeleninových aj ovocných šalátov, polievok alebo zmrzlín. TIP: Vyskúšajte pesto z medvedieho cesnaku! Rozmixujte umyté a osušené listy medvedieho cesnaku, hrsť opražených píniových orieškov, trochu olivového oleja, trochu soli a kajenského korenia. Vzniknutým pestom naplňte pohár, povrch pokvapkajte olejom, uzavrite a skladujte v chladničke.
Prezrite si ďalšie Orechy a semienka Provita, najprezeranejšie produkty Provita alebo najlacnejšie Orechy a semienka.