Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Orechy a semienka
Jadrá sladkých mandlí. Zloženie: mandle*. * alergén Môže ojedinele obsahovať úlomky škrupín. Výživové údaje v 100 g výrobku: energetická hodnota: 2423 kJ / 579 kcal; tuky: 50 g; nasýtené mastné kyseliny: 3,8 g; sacharidy: 22 g; cukry: 4,4 g; vláknina: 13 g; bielkoviny: 21 g; soľ: 0 g. Krajina pôvodu: ...viac
Jadrá sladkých mandlí. Zloženie: mandle*. * alergén Môže ojedinele obsahovať úlomky škrupín. Výživové údaje v 100 g výrobku: energetická hodnota: 2423 kJ / 579 kcal; tuky: 50 g; nasýtené mastné kyseliny: 3,8 g; sacharidy: 22 g; cukry: 4,4 g; vláknina: 13 g; bielkoviny: 21 g; soľ: 0 g. Krajina pôvodu: USA / Austrália / Španielsko. Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme. Použitie: Mandle sa získavajú z kôstok plodov mandľovníka, ktorá dorastá úctyhodných 5 – 7 m. Rozoznávame dva druhy – mandle sladké a horké, ktoré nie sú však určené na konzumáciu a využívajú sa na destiláciu mandľovej arómy. Odroda NON PAREIL je označovaná ako "kráľovská" pre svoj atraktívnejší vzhľad a chuť. Ide o najrozšírenejší druh mandlí na svete. Využitie mandlí v gastronómii spočíva predovšetkým pri výrobe múčnikov, cukroviniek, RAW dezertov, mussli zmesí, smoothies alebo konzumujte len ako rýchlu desiatu. Mletými mandľami sa zahusťujú polievky a omáčky. Nenahraditeľné sú aj pre cukrárov pri výrobe zákuskov, čokoládových praliniek, marcipánu či nugátu. Skúste si vyrobiť domáce alternatívy mliečnych výrobkov – mandľové maslo (rozomleté mandle na pastu) alebo mandľové mlieko (vopred namočené mandle rozmixované s vodou). Vedeli ste, že… … mandle majú široké využitie nielen v kuchyni, ale aj v kozmetickom priemysle, kde sa spracováva mandľový olej lisovaný za studena do krémov, pleťových masiek, peelingov či masážnych olejov. Je odporúčaný aj tehotným ženám proti vzniku strií.
Prezrite si ďalšie Orechy a semienka Provita, najprezeranejšie produkty Provita alebo najlacnejšie Orechy a semienka.