Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Orechy a semienka
Zloženie: jadra mandlí*. * alergén Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 2497 kJ / 604 kcal; tuky: 52 g; nasýtené mastné kyseliny: 4,7 g; sacharidy: 7,6 g; cukry: 4,9 g; vláknina: 13 g; bielkoviny: 20 g; soľ: 0,04 g. Krajina pôvodu: USA. Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme. Použitie: ...viac
Zloženie: jadra mandlí*. * alergén Výživové údaje na 100 g výrobku: energetická hodnota: 2497 kJ / 604 kcal; tuky: 52 g; nasýtené mastné kyseliny: 4,7 g; sacharidy: 7,6 g; cukry: 4,9 g; vláknina: 13 g; bielkoviny: 20 g; soľ: 0,04 g. Krajina pôvodu: USA. Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme. Použitie: Mandle sa získavajú z kôstok plodov mandľovníka, ktorá dorastá úctyhodných 5 – 7 m. Rozoznávame dva druhy – mandle sladké a horké, ktoré nie sú však určené na konzumáciu a využívajú sa na destiláciu mandľovej arómy. Využitie mandlí v gastronómii spočíva predovšetkým pri výrobe múčnikov, cukroviniek, RAW dezertov, müssli zmesí, smoothies alebo konzumujte len ako rýchlu desiatu. Mletými mandľami sa zahusťujú polievky a omáčky. Nenahraditeľné sú aj pre cukrárov pri výrobe zákuskov, čokoládových praliniek, marcipánu či nugátu. Skúste si vyrobiť domáce alternatívy mliečnych výrobkov – mandľové maslo (rozomleté mandle na pastu) alebo mandľové mlieko (vopred namočené mandle rozmixované s vodou).
Prezrite si ďalšie Orechy a semienka Provita, najprezeranejšie produkty Provita alebo najlacnejšie Orechy a semienka.