Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Olej
Health Link avokádové oleje sú z provincie Limpopo v Južnej Afrike. Plody avokáda sú pestované pod prísnym dohladom od semienok až po zrelé plody, ktoré sú ručne zbierané.Vďaka vysokému bodu topenia (250 °C) majú všestranné použitie. Sú vhodné na pečenie, smaženie i grilovanie. Dajú sa tiež použiť do ...viac
Health Link avokádové oleje sú z provincie Limpopo v Južnej Afrike. Plody avokáda sú pestované pod prísnym dohladom od semienok až po zrelé plody, ktoré sú ručne zbierané.Vďaka vysokému bodu topenia (250 °C) majú všestranné použitie. Sú vhodné na pečenie, smaženie i grilovanie. Dajú sa tiež použiť do šalátov a marinád. Avokádové oleje sú zdravou a chutnou alternatívou k bežnej príprave jedla.Pre olej je typická zlatožltá farba s nádychom zelenej a jemná oriešková chuť.Avokádový olej je bohatý na minerálne látky, polynenasýtené mastné kyseliny (?-linolenová a linolová) a mononenasýtené mastné kyseliny, ktoré znižujú hladinu LDL cholesterolu. Olej obsahuje veľké množstvo vitamínu E, ktorý zabraňuje žltnutiu nenasýtených mastných kyselín a spolu s omega-3 a omega-6 má silné antioxidačné účinky. Chráni cievy, ktoré sú potom silnejšie a pružnejšie a lepšie reagujú na zmeny krvného tlaku. Pravidelnou konzumáciou môžete znížiť riziko vzniku trombózy. Kyselina olejová pomáha zabrániť vstrebávaniu cholesterolu a triglyceridov do krvného obehu. Znižuje tiež tvorbu zubného povlaku a posilňuje ďásná.Vitamíny A, D a E, obsiahnuté v avokádovom oleji, sú výborné na regeneráciu kožných buniek. Vitamíny A a E majú silné antibakteriálne a hojivé účinky pri rezných poraneniach, alebo pri akné. Avokádový olej má pozitívne účinky pri problémoch s prostatou.UPOZORNENIEPodľa nariadenia Európskeho parlamentu a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na našej stránke sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ chce spotrebiteľ presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny treba pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom! .
Prezrite si ďalšie Olej Health Link, najprezeranejšie produkty Health Link alebo najlacnejšie Olej.