Umeocot má výraznú slano-kyslú chuť a príjemnú ľahkú ovocnú arómu. Výborne sa hodí do šalátových zálievok. Využijete ho pri príprave kulajdy alebo šošovice na kyslo a tiež na dochutenie všetkých pokrmov, kam potrebujete dodať slano-kyslú chuť. Nejde v skutočnosti o ocot, vzniká ako vedľajší produkt pri ...
Pri výrobe (fermentácii) švestiček Umeboshi vzniká ako odpadový produkt červená voda ume-su, čiže umeocet. Pri modernom spôsobe výroby sa nakladajú nesušené slivky, aby zostalo viac tekutiny. Z chemického hľadiska ale s octom nemá nič spoločné.
Ume ocot pomáha pri žalúdočných problémoch, zlepšuje chuť k jedlu a celkovo povzbudzuje organizmus. Kombinácia slanej a kyslej chuti je jedinečným chuťovým zážitkom. Ume ocot je vyrobený zo slaných kvasených sliviek umeboshi (špeciálne slivky pochádzajúce z Ázie s vysoko liečivým účinkom).V skutočnosti ...
Zloženie: Voda, ryžový ocot (31%), cukor, soľ. Nutričné hodnoty /100ml produktu: Energia 706kj / 166kcal, tuky 0g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0g, sacharidy 38g, z toho cukry 37g, bielkoviny 0g, soľ 7,5g.