Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Mletá káva
Lavazza Qualita Oro je zmes zložená z vysoko kvalitných kávových zŕn arabika zo Strednej Ameriky. Káva je charakteristická predovšetkým svojou typickou kvetnatou vôňou a je vhodná na popíjanie v ktorúkoľvek dennú dobu.Má správnu rovnováhu, výbornú penu a skvelú osviežujúcu chuť. Navyše vás jemná acidita ...viac
Lavazza Qualita Oro je zmes zložená z vysoko kvalitných kávových zŕn arabika zo Strednej Ameriky. Káva je charakteristická predovšetkým svojou typickou kvetnatou vôňou a je vhodná na popíjanie v ktorúkoľvek dennú dobu.Má správnu rovnováhu, výbornú penu a skvelú osviežujúcu chuť. Navyše vás jemná acidita kávy v kombinácii so silnou chuťou prekvapí svojou kvalitou. Táto káva je výberom neobvykle sladkých kávových zŕn a určite poteší všetkých milovníkov kávy, ktorí si potrpia na čisté arómu. Vákuovo balené v ochrannej atmosfére.Odkiaľ káva pochádza.Mexiko. Hoci káva v Mexiku pochádza v prvom rade skôr z malých kávových fariem, než z veľkých plantáží, počet pestovateľov kávy tu dosahuje viac ako 100 tisíc a Mexiko sa tak radí k najväčším pestovateľským krajinám káv na svete. Väčšina fariem sa nachádza v južnej časti krajiny a to predovšetkým v štátoch Veracruz, Oaxaca a Chiapas. Šálka mexickej kávy ponúka nádhernú vôňu a hlbokú chuť, často výraznou ostrosťou. Vyššia poloha plantáží má dobrý vplyv na špecifickú arómu a vyváženú aciditu tejto kávy. Kávovník sa na mexickej plantáže dostal v osemnástom storočí z Antíl, avšak obchodovanie s kávou sa tu rozvinulo až na konci tohto storočia. Vynikajúca káva z tejto oblasti je akosti SHG - Strictly High Grown, čo znamená, že je pestovaná v najvyšších polohách okolo 1700 metrov nad morom. Zambia, alebo tiež Zambijská republika, je vnútrozemský štát južnej Afriky. Hlavným mestom je Lusaka a väčšinu územia štátu tvoria ľahko zvlnená náhorná plošina vo výške približne 900-1500 metrov nad morom. Podnebie je tu tropické a strieda sa tu obdobie dažďov s obdobím sucha a horúcim suchým obdobím. Zambia je chudobná a typický rozvojová krajina. Káva sa v Zambii pestuje zhruba od roku 1890, kedy ju do krajiny doviezli osadníci z Kene a Tanzánie. Čo sa však týka obchodu s kávou, ten sa datuje až k roku 1950. Káva je produkovaná drobnými farmármi a aj napriek tomu, že sa tu vo vyššej miere vyskytuje robusta, pestuje sa tu veľmi kvalitná arabika. Tie najlepšie kávy pochádzajúce zo Zambie majú dobrú, až veľmi dobrú kvalitu a do istej miery sú chuťou podobné kenskej káve. Sú však o niečo jemnejšie. Kávovníky sa v tejto oblasti pestujú v dvoch provinciách, ktorými sú Nakonde aIsoka. Ďalšie pestovateľská oblasť sa potom nachádza neďaleko hlavného mesta Lusaky. Dnes sa v tejto krajine pestuje aj obrie a perlová káva.Arabika a Robusta.Arabika je krehký ker alebo strom, ktorý je citlivý na parazity. Práve z tohto dôvodu sa pestuje vo vyšších polohách, predovšetkým v hornatých oblastiach v nadmorskej výške až do 2000 metrov. Časté je pestovanie na sopečnej pôde, kde sa mráz vyskytuje len zriedka a vďaka nižšej vlhkosti sa dá zabrániť širokému výskytu škodcov. Arabika je vysokej kvality, obsahuje menej kofeínu a mimo to nám ponúka širokú paletu delikátnych chutí i vôní. Zrná sú o niečo väčšie ako u robusty a počas praženia sú citlivé na teplotu.Robusta je ker alebo strom, ktorý dosahuje výšku približne 15 ma pestuje sa v nadmorskej výške okolo 900 metrov. Je oproti arabice odolnejšie voči chorobám, ale citlivejší na chlad. Kávové zrná sú menšie a horšej kvality než u arabiky a zároveň obsahujú trikrát viac kofeínu ako arabika a tiež menej kyselín, čo káve dovoľuje vytvárať bohatú penu. Robusta je typická zemitú, drsnejšie chuťou, nie príliš výraznou arómou a tmavšou farbou. Tento druh kávy je ideálny do zmesí a medzi najvýznamnejšie pestovateľov patrí mimo Indonézii aj Vietnam a Brazílie.O výrobcovi.Lavazza. Príbeh tejto firmy sa začal písať už v roku 1885, kedy sa vtedy dvadsaťpäťročný Luigi Lavazza presťahoval do Turína. Tu sa rozhodol založiť svoj vlastný biznis, ale predtým chcel nazbierať čo najviac skúseností, teda pracoval ako skladník a živil sa ďalšími podobnými prácami. Firma Lavazza bola založená v roku 1895 v Turíne, ale najskôr sa jednalo o obchod so zmiešaným tovarom. Až neskôr začal Luigi vo svojom obchode pražiť kávu a od tej doby spoločnosť Lavazza pokračuje v tvorbe unikátnych inovácií a tradícií. Káva z tohto koloniálu prináša tú najlepšiu kávu nielen Talianom, ale celému svetu. Už v roku 1915 sa táto spoločnosť stala jedným z najvýznamnejších importérov a praženie kávy v Taliansku. Bola to práve Lavazza, ktorá urobila revolúciu v materiáloch, ktoré sú používané pri balení kávy tzv pergamen, ktorý zachováva nielen arómu, ale aj vôňu čerstvej kávy. Roku 1946 vytvorilo Aerostudio Borghi logo spoločnosti Lavazza a sáčky tejto vynikajúcej kávy tak začali byť ľahko identifikovateľné na celom trhu. V roku 1965 sa uviedla do prevádzky produkčnej linka v Settimo Torinese, ktorá je dnes najväčšou pražiarne v Európe. Zhruba o šesť rokov neskôr predstavila Lavazza prvý vákuovo balenú kávu do hliníkových fólií, čím sa vyzdvihla nad ostatné firmy. V 80. rokoch potom Lavazza expandovala na medzinárodný trh a v roku 1197 získala ISO 9001 Certifikáciu kvality.
Prezrite si ďalšie Mletá káva Lavazza, najprezeranejšie produkty Lavazza alebo najlacnejšie Mletá káva.