Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Kuchynské nože
Steakový nôž s lakovanou bukovou rukoväťou značky Opinel, vďaka ktorému jednoducho naporcujete hydinovú pečienku ale aj časti jahňacieho alebo hydinového mäsa. dĺžka čepele: 21 cm hrúbka čepele: 2 mmDrevo, jednoduchosť a efektivita, tieto všetky vlastnosti snúbi kuchynské nože Opinel. Táto kolekcia ...viac
Steakový nôž s lakovanou bukovou rukoväťou značky Opinel, vďaka ktorému jednoducho naporcujete hydinovú pečienku ale aj časti jahňacieho alebo hydinového mäsa. dĺžka čepele: 21 cm hrúbka čepele: 2 mmDrevo, jednoduchosť a efektivita, tieto všetky vlastnosti snúbi kuchynské nože Opinel. Táto kolekcia zaujme predovšetkým, ak si zariaďujete svoju prvú kuchyňu a hľadáte kvalitné nože, ktoré ako kuchár rozhodne oceníte. Rukoväť z bukového dreva, ktoré má vynikajúce mechanické vlastnosti. Bukové rukoväte sú lakované lakom, ktorý bol veľmi starostlivo vybraný, aby zušľachtil samotné bukové drevo. Drevo. 95% dreva, z ktorého sa vyrábajú rukoväte, pochádzajú z udržateľne obhospodarovaných francúzskych lesov. Nedochádza k prílišnému výrubu lesov a znečisteniu ovzdušia pri dlhom transporte - tým všetkým je menej zaťažovaná príroda. Hlavný dodávateľ dreva má svoje lesné plochy vo francúzskom regióne Jura a samozrejme je držiteľom PEFC certifikátu. Nerezová oceľ. Výber ocele je jeden z najdôležitejších materiálov samotného noža. Určuje životnosť a kvalitu samotného ostria. Pre nože značky Opinel bola vybraná vysoko kvalitná švédska oceľ 12C27 (Sandvik). Táto oceľ je vysoko odolná voči korózii a jednoduchá na údržbu vďaka prídavku chrómu. Prídavok uhlíka v oceli (0,40%) zabezpečí excelentnú hranu, ktorá drží tvar aj pri styku s tvrdším materiálom bez nutnosti brúsenia.Príbeh ikonickej značky Opinel začína v 19. storočí kedy sa obchodník Victor-Amédée Opinel počas svojich ciest naučil, ako sa kovajú klince a vďaka tomu založil svoju prvú kováčsku dielňu vo Francúzsku. Po jeho smrti prevzal jeho remeslo syn, Daniel, ktorý sa stal pre miestnych farmárov "výrobcom ostrých predmetov" a to len preto, že ostrie jeho kosáka a kos bolo najostrejšie v okolí.Ten pravý Opinel vreckový nôž si ale na svetlo sveta musel ešte chvíľku počkať. Najstarší syn Daniela Opinel, Joseph sa rozhodol ísť v stopách svojho otca a poháňaný vášňou po ručnom spracovaní a najmodernejšej technológii sa rozhodol vytvoriť predmet, ktorý môže ručne vyrábať pomocou vtedy moderných technológií. Písal sa rok 1890 a ten správny, zatvárací, vreckový nožík je na svete, zrodil sa Opinel.
Prezrite si ďalšie Kuchynské nože Opinel, najprezeranejšie produkty Opinel alebo najlacnejšie Kuchynské nože.