Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Kuchárske knihy
Mak je tradičná slovenská plodina. Československo až do druhej svetovej vojny patrilo k jeho najväčším vývozcom. V súčasnosti už jeho pestovanie nie je také rozšírené, ale mak zostal obľúbenou súčasťou nášho jedálneho lístka. Dnes sa na Slovensku pestujú štyri potravinárske odrody maku: modrá, sivá, ...viac
Mak je tradičná slovenská plodina. Československo až do druhej svetovej vojny patrilo k jeho najväčším vývozcom. V súčasnosti už jeho pestovanie nie je také rozšírené, ale mak zostal obľúbenou súčasťou nášho jedálneho lístka. Dnes sa na Slovensku pestujú štyri potravinárske odrody maku: modrá, sivá, hnedá a albínska biela, chuťovo veľmi osobitá. No chuť všetkých štyroch odrôd stojí za to. Vyskúšajte ju v skvelých koláčoch, slaných aj sladkých, tradičných či moderných, inšpirovaných medzinárodnou kuchyňou. Zoznámte sa s makovým olejom a makovou múkou, vyrobte si makové mlieko, makové pesto alebo smoothie. Presvedčte sa, že mak nepatrí len do tradičnej štrúdle, mrežovníka, buchiet či na rezance, ale pripravte z neho cheesecake, makrónky, panna cottu, krehké Pavlovovej tortičky s makovou šľahačkou alebo griotkové tartaletky. Nič to, ak budete mať maku plné zuby! Slovenský text.
Prezrite si ďalšie Kuchárske knihy, najprezeranejšie produkty N/A alebo najlacnejšie Kuchárske knihy.