Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Kuchárske knihy
DOSTUPNÉ AJ V dvojdielnej KOLEKCII alebo trojdielnej KOLEKCII ZA SKVELÚ CENU. :-) Žijeme skutočne v dobe jedovej? Odpovede na túto a na mnoho ďalších otázok dávajú autori tejto pútavej, vedecky fundovanej knihy, ktorá v širokom diapazóne tém ponúka nielen zaujímavé čítanie, ale prináša aj mnoho podnetov ...viac
DOSTUPNÉ AJ V dvojdielnej KOLEKCII alebo trojdielnej KOLEKCII ZA SKVELÚ CENU. :-) Žijeme skutočne v dobe jedovej? Odpovede na túto a na mnoho ďalších otázok dávajú autori tejto pútavej, vedecky fundovanej knihy, ktorá v širokom diapazóne tém ponúka nielen zaujímavé čítanie, ale prináša aj mnoho podnetov na zamyslenie. Autori Anna Strunecká a Jiří Patočka, vysoko erudovaní a medzinárodne uznávaní odborníci v oblasti biomedicíny a toxikológie, zasvätene i kriticky, pritom jasne a zrozumiteľne, píšu o škodlivých látkach v potravinách, nápojoch, kozmetike, liekoch, v potravinových doplnkoch a v životnom prostredí vôbec, ktoré reklama, médiá a neraz aj medicína odporúčajú ako zdraviu prospešné. Pod drobnohľad si zobrali aj veľmi aktuálnu tému súvisiacu s možnými rizikami očkovania, o ktorej sa v súčasnosti vedú rozsiahle polemiky. Každá kapitola je doplnená odkazmi na populárnu aj vedeckú literatúru. Čitateľ tak dostáva do rúk unikátnu príručku, ktorá mu pomôže zorientovať sa v neprehľadnej oblasti ovládanej záujmami trhu a zisku a poskytne mu užitočné rady, ako sa má brániť pred mnohými zdravotnými rizikami a vyhýbať sa novodobému šarlatánstvu. Autorský kolektív: * Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. Má dlhoročné skúsenosti z pedagogickej práce na Karlovej univerzite. Zároveň bola riešiteľkou a spoluriešiteľkou siedmich grantových projektov zaoberajúcich sa mechanizmami vzniku patofyziologických zmien pri hematologických ochoreniach, schizofrénii, Alzheimerovej chorobe a autizmu. Intenzívne sa venuje aj vedecko-náučnej publicistike so zameraním na medicínu. * Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc. Je profesorom toxikológie na Zdravotno-sociálnej fakulte Juhočeskej univerzity v Českých Budějoviciach. Pracuje v odbore molekulárnej biochémie, enzymológie a toxikológie extrémne jedovatých synteticky pripravených i prírodných látok a psychofarmák. Vo svojej vedeckej práci sa zameriava na biochemické mechanizmy toxických účinkov rôznych biologicky aktívnych látok a liekov, najmä v terapii Alzheimerovej choroby. Zaoberá sa aj pôsobením rôznych peptidov v procesoch učenia a pamäti.
Prezrite si ďalšie Kuchárske knihy, najprezeranejšie produkty N/A alebo najlacnejšie Kuchárske knihy.