Diéta pre diabetikov

Ostatní zákazníci nakúpili v:
Cena: Ihneď Do obchodu

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Kuchárske knihy

Známy gastroenterológ Peter Minárik, diabetologička Barbora Zoboková a výživová poradkyňa Eva Blaho prinášajú novú knihu diabetikom, ich príbuzným a ale aj zdravým jedincom, ktorí z času na čas potrebujú využiť diétne stravovanie, alebo dozvedieť sa viac o správnych stravovacích a pohybových návykoch.Pacienti ...viac

Na sklade Zobraziť cenu vrátane dopravy

Najprezeranejšie produkty v kategórií Kuchárske knihy

Popis

Známy gastroenterológ Peter Minárik, diabetologička Barbora Zoboková a výživová poradkyňa Eva Blaho prinášajú novú knihu diabetikom, ich príbuzným a ale aj zdravým jedincom, ktorí z času na čas potrebujú využiť diétne stravovanie, alebo dozvedieť sa viac o správnych stravovacích a pohybových návykoch.Pacienti hľadajú a veľmi radi prijímajú pokyny a rady o diétnom stravovaní a liečebnej výžive. S touto skúsenosťou kontrastuje fakt, že v slovenskom jazyku je publikácií o diétnom stravovaní dlhodobo nedostatok.Táto knižka vám chce podať pomocnú ruku na vašej ceste životom s cukrovkou. Každý z vás musí byť sám sebe lekárom. Váš diabetológ vám poskytne základné informácie o strave, pohybe a liečbe, ale nebude pri vás stáť pri každom vašom jedle, keď si ho budete nakladať na tanier. To sa musíte naučiť vy sami, koľko čoho je pre vás vhodné. Ako povedal pred vyše sto rokmi zakladateľ Joslinovho diabetickeho centra, Elliot P. Joslin: "Diabetik, ktorý vie najviac, žije najdlhšie!"Kniha ponúka množtvo cenných rád, ktoré pomôžu pacientom s diabetom robiť správne rozhodnutia a zvládať tak lepšie svoje ochorenie.Nájdete v nej:

  • Ako a prečo vzniká diabetes, ako sa diagnostikuje.
  • Čo je to diabetes, typy diabetu a jeho komplikácie (diabetická noha, ketoacidóza, postihnutie ciev).
  • Hypoglykémia – kedy vzniká, ako jej predchádzať, prípadne ako zvládať hypoglykemické stavy.
  • Inzulín – vlastnosti, skladovanie, podávanie inzulínu.
  • Meranie hladiny glukózy v krvi.
  • Stravovanie – správny výber potravín a nápojov, v akých množstvách.
  • Výživové typy pre diabetikov, vhodné aj pre nediabetikov, ako majú vyzerať porcie ovocia, zeleniny mliečnych výrobkov, mäsa,tukov, strukovín a pečiva.
  • Názorné príklady a porcie.
  • Správny výber potravín.
  • Sacharidové jednotky, energetické hodnoty, glykemický index potravín.
  • Pohyb – vhodné športy, intenzita, jeho vplyv na diabetes.
  • Obezita a jej negatívny vplyv pre diabetika.
  • Osobité záležitosti – Cestovanie, Alkohol, Seniori, Vegetariáni a vegáni
Súčasťou knihy je vyše 100 receptov. Ide o:
  • raňajkové jedlá ako sú nátierky, kaše a palacinky,
  • polievky,
  • šaláty,
  • jedlá z mäsa a rýb,
  • chutné dezerty a
  • rozmanité prílohy k jedlám.
.

Reklama

brand name

Prezrite si ďalšie Kuchárske knihy, najprezeranejšie produkty N/A alebo najlacnejšie Kuchárske knihy.

Reklama