Kuchárske knihy sa na súčasnom trhu vyskytujú v obrovskom množstve, no v dávnych dobách to bola skôr cennosť. Kuchárov a kuchárky si kedysi za ich skvelé jedlá cenili až do takej miery, že ich platili zlatom. Varenie bolo totiž v minulosti uznávaným majstrovstvom, s ktorým súviselo aj majstrovstvo zaznamenávať recepty. Stratenú zbierku receptov Márie Terézie, ktorá si ich sama písala a odkladala, v kníhkupectvách určite nenájdete, ale ponúkame vám množstvo ďalších úžasných kuchárok plných tých najchutnejších receptov.
Príprava jedál pod holým nebom je zakódovaná v génoch človeka a v jeho kolektívnom podvedomí. Posledné desaťročia táto oblasť zažíva skutočnú revolúciu. Nech je to v lese, na lúke, pri vode alebo práve v záhrade, čaro ohňa a jedlá pripravené na ňom boli vždy veľkým zážitkom. O to väčším, čím viac sa ...
Ve třetím díle lifestylového bestselleru Vaříme podle Herbáře vám Kateřina Winterová a Linda Rybová představí kulinářské hity z další série televizního pořadu Herbář. Inspiraci k přípravě kosmetiky a skvělých jídel z bylin, zeleniny a masa autorky posbíraly při svých toulkách přírodou ve všech ročních ...
Dve výnimočné osobnosti z dvoch rôznych sfér umenia sa stretávajú v knižke, ktorú držíte v rukách. Spisovateľ Gustáv Murín, autor populárnych diel literatúry faktu, si tentoraz nezobral na mušku mafiánskych bossov a gorily slovenského podsvetia, ale osobnosť z úplne opačného konca hodnotového rebríčka. ...
Každá krajina má svoje chute. V tejto knihe môžete nájsť recepty a príbehy diplomatov z 27 štátov sveta. Ambasádorov časom preložia na novú diplomatickú misiu, ale jedlá, ktoré počas prípravy tejto kuchárky s nami uvarili, zostanú, aby obohatili aj vašu kuchyňu. Recepty sme vybrali a prispôsobili tak, ...
V knihe nejde o obyčajný súpis kuchárskych receptov. Autor predkladá dve stovkynanajvýš zaujímavých receptov chutných lahôdok, od jednoduchých až po zložitejšie. Pri výbere jedál do knihy sa snažil o pestrosť, originalitu a zúžitkovanie potuliek svetom. A tiež o vzhľad toho-ktorého jedla na tanieri, ...
Druh sortimentu : Kniha, Napečeno bez pečení,, Rok vydania : 2016, Názov v originále : Backen ohne Backoffen.
2016. Ceska kotlina je plna krasnych mist, at uz je hledame v prirode, nebo to jsou historicke pamatky. Krome nich vsak je nase zeme spojena s kulinarskym umenim. Cesi radi vari i ochutnavaji. Vydejme se spolecne na cestu plnou dobreho jidla. Kuchar
Kniha - Peter Freestone, 232 strán, český, pevný bez lesklého krytu Freddie Mercury bol bohom nadaný spevák skupiny Queen, extravagantné jedinec, obľubujúci v okázalosti hudobné, módne, ale aj kulinárske. Málokto však vie, čo Freddie Mercury rád jedol, pil, a čo bolo jeho zamilované jedlo. Jeho celosvetový ...
Povedz mi, čo a ako ješ, a ja pochopím, kto si. Výber potravín, príprava jedla, ale aj pravidlá vrátane odporúčaní i obmedzení odrážajú mentalitu národa a jeho kultúru. Rovnako prostredie, prístup k jedlu a tiež to, s kým sa stoluje a ako. Autorka znova približuje Arabov a ich svet, pričom tentoraz si ...
Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; ...
Kniha o tých najúžasnejších nátierkách, aké ste kedy jedli. Stačí ich len urobiť a ochutnať. Nátierky sú tu s ľuďmi od nepamäti. Sú totiž jednoduché, zdravé, osviežujúce a hlavne chutné. Dobre padnú na raňajky, ale aj na úspešné a dobré zavŕšenie dňa. Skvele doplnia akúkoľvek oslavu a urobia radosť školákom ...
Kniha - autor Jana Balonová, 80 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Neviete, ako si poradiť s kysnutým cestom? Ako sa má správne šľahať šľahačka? Ako dlho šľahať piškótové cesto? Zalistujte a dozviete sa to! Popri dobrých rád v tejto kuchárke nájdete recepty na múčniky všetkých možných druhov ...
Druh sortimentu : Kniha, Buď fit Paleolitická dieta, , Rok vydania : 2016,
Druh sortimentu : Kniha, Buď fit Super Juicing, , Rok vydania : 2016,
Kniha - autor Marián Filo, 112 strán, slovenský, pevný bez lesklého krytu Zozbierané recepty šéfkuchára Mariána Fila z kaštieľ Čereňanoch. Kuchárska kniha obsahuje 50 receptov - predjedlá, polievky, hlavné jedlá a dezerty. Marián Filo urobila výber tych najobľúbenejších a najlepších receptov, ktore pripravuje ...
Inšpiratívna zbierka receptov všetkých chodov pre každé ročné obdobie prinesie na váš stôl zdravé, farebné a chutné jedlá po celý rok. Bude vaším užitočným sprievodcom na trhu aj v kuchyni – od sladkého hrášku na jar, chutného letného ovocia, cez zemitú koreňovú zeleninu na jeseň až po žiarivé citrusy ...
Kniha - autor Petr Šulc, 48 strán, česky, pevný bez lesklého krytu Advent je zase tu. Snehové vločky tancujú nad krajinou, mráz vykreslil v oknách prekrásnej inovať. Dozaista cítite i vôňu vianočného punču. Určite si spomínate, kedy ste našla pod stromčekom svoju prvú bábiku. Vianoce sú časom rozžiarených ...
Anna Michalová Vynikajúca kuchárska kniha s podrobným popisom obilnín a ich výživových hodnôt pre človeka. Takmer 200 tradičných i moderných receptov predovšetkým z pôvodných plodín (pohánka, špalda, proso), ale i z hrachu, celozrnnej múky, celozrnných cestovín a naklíčených semien. Recepty sú prehľadné, ...
Polévka je odpradávna neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Kdysi dokonce bývala hlavním jídlem spolu s nezbytným doplňkem v podobě krajíce chleba jak pro venkovské, tak městské strávníky. Ostatně na této skutečnosti se zakládá i zlidovělé rčení "polévka je grunt a maso je špunt". A nejspíš i z ...
Kulinářské cesty Dominica Jamese po České republice jsou gurmánskou výpravou po nejzajímavějších kulinářských místech republiky. Je plná nádherných fotografií a představuje vývoj gastronomické scény a pohostinství v České republice. Kniha provází po restauracích, kavárnách, bistrech, cukrárnách, pivovarech, ...