Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Kávovary
Elegantný dvojplášťový French press Le´Xpress Insulated Cafetiere z leštenej nerezovej ocele od britskej spoločnosti Kitchen Craft, môže byť nielen výborným pomocníkom, ale aj naozajstnou ozdobou vašej kuchyne. Môže slúžiť ako bežná konvica na kávu či čaj, french press z neho robí špeciálne zabudované ...viac
Elegantný dvojplášťový French press Le´Xpress Insulated Cafetiere z leštenej nerezovej ocele od britskej spoločnosti Kitchen Craft, môže byť nielen výborným pomocníkom, ale aj naozajstnou ozdobou vašej kuchyne. Môže slúžiť ako bežná konvica na kávu či čaj, french press z neho robí špeciálne zabudované sitko, potrebné na tento spôsob prípravy kávy.Objem: 350 ml.Výborný tip na darček, ktorý každý správny milovník kávy určite ocení.Nie je určený na priamy ohrev na sporáku.Čo je French Press?French Press je termín označujúci jednoduchú a elegantnú prípravu kávy. Ide vlastne o valcovú často sklenenú, alebo kovovú nádobu s piestom, na ktorom je umiestnený filter a vrchnák. História tohto spôsobu prípravy kávy siaha až do roku 1852 a do celého sveta sa rozšíril názov French Press.Príprava:1. French press nádobku postavte na rovnú neklzkú plochu. Nádobku predhrejte vriacou vodou. 2. Použite čerstvo mletú kávu so strednou zrnitosťou namletia. 3. Do predhriatej nádobky s vytiahnutým sitkom nasypte kávu (odporúča sa 7g(15ml) na 100ml vody). 4. Priveďte vodu do bodu varu a nechajte najmenej 40 sekúnd odstáť (správna teplota by mala byť 92–96 °C). 5. Polovicu vody nalejte do french pressu a po dobu 20 sekund nechajte kávu rozvinúť (káva vytvorí na hladine tenkú vrstvu). Následne dolejte zbytok vody - dbajte na zvlhčenie každého zrnka. Po 1 minúte louhovania môžete kávu zamiešať, pred nasadením filtra môžete lyžičkou odstrániť vrstvu z hladiny.6. Kávu luhujte max. 4 minúty. Vrchnák s filtrom (sitkom) nasaďte na nádobku a sitko pomaly stlačte (pre stlačenie nepoužívajte zbytočne veľkú silu). 7. Ihneď po stlačení kávu prelejte do pripravených nahriatych hrnčekov alebo do termosky. Kávu nenechávajte ve french pressu - jej chuť sa rýchlo kazí. Nebojte sa experimentovať. Všetko záleží od vašej chuti.V texte boli použité odporúčania odborníkov z pražiarne DOUBLESHOT - všetko o histórii a ďalšie užitočné informácie nájdete na doubleshot.cz.
Prezrite si ďalšie Kávovary KitchenCraft, najprezeranejšie produkty KitchenCraft alebo najlacnejšie Kávovary.