V restauraci

Ostatní zákazníci nakúpili v:
Cena: Ihneď Do obchodu

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Eseje, štúdie, kritika, teória

Kniha - autor Christoph Ribbat, 284 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Kniha predstavuje spojenie kultúrnej histórie, literatúry faktu a esejistické poňatých príbehov s románovým prvkami. Autor predostiera pojem reštaurácie ako sociologický fenomén doby, ktorý ilustruje zaujímavými príbehy z ...viac

Na sklade Zobraziť cenu vrátane dopravy

Najprezeranejšie produkty v kategórií Eseje, štúdie, kritika, teória

Popis

Kniha - autor Christoph Ribbat, 284 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Kniha predstavuje spojenie kultúrnej histórie, literatúry faktu a esejistické poňatých príbehov s románovým prvkami. Autor predostiera pojem reštaurácie ako sociologický fenomén doby, ktorý ilustruje zaujímavými príbehy z gastronomického prostredia, v ktorých vystupuje napríklad Émile Zola, Joseph Roth, Edward Hopper alebo Robert Walser. Poučene as vtipom líči aj konkrétne príbehy čašníkov, slávnych kuchárov i samotných reštauratéra, venuje sa presláveným podnikom a ich históriu, uvádza desiatky preslávených pokrmov a receptov. Jeho pozornosti neuniká ani pozadí vonkajšieho spoločenského pozlátka, tj. ťažká práca a zlé zárobky obsluhy, ich rôznorodé slabosti a zlozvyky, ako aj negatívne hygienické pomery. Prechádza z jedného kontinentu na druhý, aby zachytil vývoj a zvyky spojené s gastronómiou v mnohých krajinách sveta. Autorovi však nejde len o výpočet pozoruhodností, ale aj o.

Reklama

Reklama