BioTechUSA Spirulina 100tbl

Ostatní zákazníci nakúpili v:
Cena: Ihneď Do obchodu

Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Detoxikácia organizmu

Spirulina je druh siníc vhodný na ľudskú konzumáciu. Spirulina je ešte stále v mnohých kultúrach súčasťou pravidelnej stravy. Spirulina obsahuje vitamíny, minerálne soli, bielkoviny a iné účinné látky. Má vysoký obsah betakaroténu (provitamín A) a chlorofylu. Je bohatým rastlinným zdrojom mastnej kyseliny ...viac

Najprezeranejšie produkty v kategórií Detoxikácia organizmu

Popis

  • Spirulina je druh siníc vhodný na ľudskú konzumáciu. Spirulina je ešte stále v mnohých kultúrach súčasťou pravidelnej stravy. Spirulina obsahuje vitamíny, minerálne soli, bielkoviny a iné účinné látky. Má vysoký obsah betakaroténu (provitamín A) a chlorofylu. Je bohatým rastlinným zdrojom mastnej kyseliny gamalinolenovej (GLA). Obsahuje 18 aminokyselín, z toho 8 esenciálnych. Jeden gram spiruliny zodpovedá výživovej hodnote jedného kilogramu zeleniny. Prípravok neobsahuje zložky živočíšneho pôvodu, preto ho môžu užívať aj vegetariáni.
  • Viac o Spiruline:
  • Spirulina je sladkovodná modrozelená riasa Arthrospira platensis obsahujúca vzácne fytonutrienty (rastlinné výživné látky), ktoré sa nenachádzajú v žiadnych iných zelených potravinách, napr. fykocyanín a sulfolipidy. Je tiež výnimočným zdrojom beta karoténu, chlorofylu, vitamínu B12, karotenoidov, enzýmov, vitamínov a minerálnych látok. Spirulina silne zvyšuje hladinu interferónu gama a interleukínov v tele. Tieto látky sú kľúčové pre zdravú imunitnú reakciu tela. Esenciálne AMINOKYSELINY Spirulina má najvyšší obsah proteínov zo všetkých prírodných potravín (65%), ďaleko viac než mäso alebo ryby (15-25%), sójové bôby (35%), sušené mlieko (35%), obilniny (8-14%) alebo plnotučné mlieko (3-4%). Spirulina obsahuje ako jeden z mála rastlinných zdrojov všetky esenciálne aminokyseliny. Zásadný význam stráviteľnosti proteínu. Bunková stena Spiruliny je tvorená mäkkými mukopolysacharidmi, neobsahuje celulózu, čo umožňuje ľahkú stráviteľnosť a jej vstrebávanie. Táto vynikajúca stráviteľnosť je obzvlášť dôležitá pre jedincov trpiacich podvýživou u ktorých je znížená kapacita príjmu živín. Podávanie spiruliny podvyživeným deťom je účinnejšia ako pri sušenom mlieku, pretože laktóza obsiahnutá v mlieku môže vyvolať ťažkosti so zažívaním. BETA karotén: Spirulina je najbohatším zdrojom beta karoténu, Je 25x bohatšia ako surová mrkva. Na rozdiel od syntetického vitamínu A a z tuku z rybacej pečene, betakarotén je úplne netoxický, má značné terapeutické účinky, vrátane schopnosti znižovať sérum cholesterolu a všadeprítomnej rakoviny. Beta karotén znižuje riziko všetkých druhov rakoviny, vrátane rakoviny pľúc, pažeráka, žalúdka, hrubého čreva, gastrointestinálneho traktu, pŕs a pošvy. Fykocyanín: Najvýznamnejším farbivom v Spiruline je fykocyanín. Tento proteínový komplex tvorí približne 15% celej hmotnosti. Podľa posledných vedeckých výskumov má fykocyanín značné antioxidačné, protizápalové a antikarcinogénne účinky. Ovplyvňuje tvorbu kmeňových buniek kostnej dreni, podporuje tvorbu makrofágov a stimuluje fagocytózu. Tým výrazne prispieva k stimulácii imunitného systému. Fykocyanín znižuje toxicitu v obličkách a hrá zásadnú úlohu pri ochrane proti zlyhaniu obličiek spôsobenom toxickými prvkami alebo liekmi, má všestranné využitie pri liečbe dysfunkcie obličiek. CHLOROFYL: Spirulina má vysoký obsah chlorofylu, ktorý má výrazné čistiace a detoxikačné účinky. Pomáha z organizmu odstraňovať ťažké kovy, chemické toxíny a ďalšie jedovaté látky. Regeneruje pečeňové tkanivo, prečisťuje krvné riečisko. Podporuje kožný metabolizmus, hojenie rán a vredov. Spoločne s fykocyanínom, železom, vitamínom B12 a kyselinou listovou výrazne podporujú zdravú krvotvorbu. KAROTENOIDY: Spirulina obsahuje komplex niekoľkých karotenoidov bohatých na antioxidanty. Karotenoidy sú tvorené približne 50% karoténmi - alfa, beta a gama a 50% xantofylmi - zeaxantín, astaxantín, a ďalšie. Hoci beta karotén je zo všetkých karotenoidov najznámejší, komplex rozličných karotenoidov je oveľa efektívnejší než len izolovaný syntetický beta karotén vo forme vitamínových prípravkov. ŽELEZO: Spirulina je jedným z najbohatších zdrojov železa, ktoré hrá zásadnú rolu pri tvorbe hemoglobínu a zdravého imunitného systému. Obsah železa v Spiruline je niekoľkonásobne vyšší než v ostatných potravinách a jeho vstrebateľnosť je podstatne vyššia než u syntetických doplnkoch železa. Porovnanie obsahu železa v Spiruline s potravinami bohatými na železo:
  • Spirulina 89,0
  • Obilniny 4,5
  • Pivné kvasnice 18,0
  • Vajcia 1,4
  • Sója 12,0
  • Ryby 1,2
  • Hovädzie mäso 11,0
  • Kuracie mäso, syr 1,0 VÁPNIK, HORČÍK, CHRÓM: Obsahuje veľké množstvo vápnika, ktorý je všeobecne deficitný vo výžive, horčík uľahčuje absorpciu vápnika v spiruline. Chróm pomáha efektívne využiť glukózu a prispieva k stabilizácii krvného cukru. Esenciálne mastné NENASÝTENÉ KYSELINY: Spirulina obsahuje kyselinu gama-linolénovú (GLA) a kyselina linolovú. GLA je v organizme dôležitá pre tvorbu telu prospešných prostaglandínov PGE 1, ktoré regulujú rad telesných funkcií. Znižujú hladinu LDL cholesterolu, priaznivo pôsobia pri predmenštruačnom syndróme, menopauze, pomáhajú pri kožných problémoch - akné, ekzémy. GLYKOLIPIDY a SULFOLIPIDY: Súčasťou lipidov v spiruline sú zriedkavé glykolipidy a sulfolipidy, ktoré sú mimoriadne aktívne proti vírusovým ochoreniam (bránia vírusom preniknúť do buniek). Podľa vedeckých výskumov potláčajú vírus HIV-1 a vírus HIV-2, oparový vírus a ďalšie vírusy spôsobujúce deficit imunity. ENZÝMY: Spirulina obsahuje rad enzýmov a to predovšetkým superoxiddismutázu (SOD) a glutatión peroxidázu, ktoré pomáhajú neutralizovať škodlivé účinky voľných radikálov. Poškodzovanie organizmu voľnými radikálmi je jednou z hlavných príčin ochorení spojených so starnutím organizmu. POLYSACHARIDY Základnými sú ramnóza a glykogén, ktoré sú v organizme ľahko a rýchlo vstrebateľné, majú nízky glykemický index. Poskytujú rýchlu energiu bez toho aby zaťažovali pankreas alebo precitipovali hypoglikémiu. Polysacharidy v Spiruline posilňujú imunitný systém, podporujú tvorbu T-buniek, makrofágov a stimulujú fagocytózu. Použitie BIO SPIRULINY:
  • Posilnenie imunitného systému proti vírusovým ochoreniam.
  • Detoxikácia pečene a obličiek.
  • V terapii anémie, podporuje zvýšenie hladiny hemoglobínu.
  • Pomáha pri obrane proti nádorovým ochoreniam.
  • Pri liečbe podvýživy a hypovitaminózy, k odstráneniu nutričných deficitov.
  • Využitie vysokej výživnej hodnoty v detskej výžive.
  • Pri liečbe kardiovaskulárnych ochorení, hypocholesterolemický účinok.
  • Pomáha odstrániť chronickú zápchu, čistí tráviace ústrojenstvo.
  • Pôsobí ako prebiotikum, podporuje tvorbu lactobacilov a bifidobakterií.
  • Nutričné hodnoty:
  • Jedna tableta obsahuje 450 mg spiruliny. Výživová hodnota 1 tbl obsahuje/ 8 tbl obsahuje Spirulina 450 mg / 3600 mg -z toho betakarotén 0,675 mg / 5,4 mg
  • Zloženie:
  • Prášok z riasy Spirulina platensis (450 mg/tbl), maltodextrín, protihrudkujúca látka (kysličník kremičitý, stearan horečnatý [E470/B]).

Reklama

Reklama