Odporúčame: Top 20 produktov z kategórie Ďalšia odborná literatúra
Učebnica prezentuje základné poznatky z oblasti výživy zdravých i chorých osôb. Úvodná kapitola sa zaoberá významom jednotlivých základných živín a mikronutrientov pre organizmus človeka a v ďalších kapitolách sa postupne preberá jednak výživa v jednotlivých vekových kategóriách s dôrazom na zásady správnej ...viac
Učebnica prezentuje základné poznatky z oblasti výživy zdravých i chorých osôb. Úvodná kapitola sa zaoberá významom jednotlivých základných živín a mikronutrientov pre organizmus človeka a v ďalších kapitolách sa postupne preberá jednak výživa v jednotlivých vekových kategóriách s dôrazom na zásady správnej výživy, jednak liečebná výživa pri rôznych ochoreniach a chorobných stavoch. Pozornosť sa venuje aj diétnemu systému používanému v našich nemocniciach a možnostiam umelej – elementárnej a parenterálnej výživy. Učebnica je určená pre fakulty ošetrovateľstva, pre sesterské študijné odbory a študijný odbor pôrodná asistentka. Krátky obsah: Úvod Fyziológia tráviacej sústavy a výživa Živiny a ich látková premena Zisťovanie stavu výživy Výživa zdravých osôb – fyziologická výživa Výživa chorých osôb – liečebná výživa Diétny systém pre nemocnice Umelá výživa Doplnkové tabuľky a schémy Literatúra.
Prezrite si ďalšie Ďalšia odborná literatúra, najprezeranejšie produkty N/A alebo najlacnejšie Ďalšia odborná literatúra.